26 / 04 / 2024

Isparta Gelendost'ta bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı mecliste!

Isparta Gelendost'ta bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı mecliste!

Isparta ilinin Gelendost ilçesine bağlı bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur, Isparta ilinin Gelendost ilçesine bağlı bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatının akıbetine ilişkin soru önergesi hazırladı. Cesur, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Cesur, ''Aşağıda belirtilen soruların Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak cevaplanmasını, Anayasa'nın 98. ve TBMM İç Tüzüğü'nün 96. ve 99. Maddeleri uyarınca arz ederim'' diye konuştu. 

Cesur, şu açıklamalarda bulundu: ''Isparta ilimiz, ülkemizde başta elma, gül, kiraz ve lavanta gibi tarım ürünlerinin üretiminde önemli bir rol oynamaktadır. Isparta ilimiz bu ürünlerle hem ürün kalitesi hem de ürün miktarı açısından, ülkemizin iç pazarlarına erişimi kadar yurt dışına ihracat ile de ön plana çıkmaktadır. Isparta ilimizin tarım potansiyeli göz önünde bulundurulduğunda, tarımsal faaliyetle ilgilenen Isparta iline bağlı köylerimiz için tarımda sulama ve suya erişim konusu ciddi bir önem teşkil etmektedir. Isparta ilimizin Gelendost İlçesi'ne bağlı Yeşilköy Köyü'nde 2017'de başlanan baraj projesi, 2018 yılında yarım bırakılmıştır. Tarımda sulamanın sağlanması, içme suyuna erişilebilirliğin arttırılması ve elektrik üretimi adına yarım kalan baraj yapımının tamamlanması için DSi'nin çalışmalar yapması talep edilmektedir.''

İYİ Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur'un soruları:
1- Isparta ilimizin Gelendost İlçesi'ne bağlı Yeşilköy Köyü'ndeki yapımına önceki yıllarda başlanan ve yarıda bırakılmış barajın tamamlanması için bakanlığınız nasıl bir çalışma yürütmektedir? 
2- Bakanlığınız bu barajın tamamlanma tarihi olarak hangi yılı ön görmektedir? 


Geri Dön