19 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı arazisi TOKİ'ye mi verildi?

Atatürk Havalimanı arazisi TOKİ'ye mi verildi?

Yeni bir millet bahçesi hayata geçirilmesi planlanan Atatürk Havalimanı arazisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na verildiği iddia edildi. Bakanlıktan konuyla ilgili flaş açıklama geldi. İşte o açıklama...



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını sonrası yeni bir sahra hastanesinin hayata geçirildiği Atatürk Havalimanı'yla bir iddia ortaya atılı.

Yeni bir millet bahçesi hayata geçirilmesi planlanan dev arsanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'na verildiği iddia edildi. 

Bugün İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından uluslararası yatırımcılara yol göstermek amacıyla hazırlanan İstanbul’da Mülk Edinme Rehberi’nin tanıtım toplantısında bu iddialara da açıklık getirildi.

Atatürk Havalimanı arazisi TOKİ ye mi verildi?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Atatürk Havalimanı arazisinin TOKİ'ye verildiği iddialarını sert bir dille yalanladı. Demirtaş, "TOKİ orada arazi alıyor falan değil. Bu bölgedeki çok büyük alanın tamamında  TOKİ  kurumsal olarak iş yapıyor, devlet adına kamulaştırma faaliyetlerini yürüten bir çalışma yapıyor." dedi.

Millet Bahçesi yapılacaktı

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Atatürk Havalimanı’nın ‘Millet Bahçesi’ olarak tasarlanan proje çalışmalarını geçtiğimiz yıl tamamlamıştı.

Detayları açıklanan projeye göre,  8.5 milyon metrekarelik alanda, arazinin yüzde 30’u genel havacılık, yüzde 9’u askeri alan olarak hizmet verecek. Geri kalan 5.2 milyon metrekarelik kısım, rekreasyon alanı, gençlik merkezi, müze alanı, spor alanı, fuar alanı, konaklama alanı, yaşam merkezi ve afet toplanma alanı olacaktı. Projenin 2021 yılı sonunda tamamlanması planlanıyordu.


Atatürk Havalimanı arazisinde yapılaşmaya izin verilecek mi?

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com


Geri Dön