29 / 03 / 2024

Atatürk Havalimanı Skytrax ödüllerinde ilk 10'a girdi!

Atatürk Havalimanı Skytrax ödüllerinde ilk 10'a girdi!

TAV tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri'nde 50 milyon yolcu ve üstü kategorisinde en iyi 10 havalimanından biri oldu, Gürcistan'daki Tiflis Havalimanı da Doğu Avrupa'nın en iyileri arasında yerini aldı...




TAV tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı, Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri'nde 50 milyon yolcu ve üstü kategorisinde en iyi 10 havalimanından biri oldu, Gürcistan'daki Tiflis Havalimanı da Doğu Avrupa'nın en iyileri arasında yerini aldı.


Şirket açıklamasına göre, TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı ile Tiflis Havalimanı, Skytrax'den 2 ödül kazandı. İstanbul Atatürk Havalimanı, kendi kategorisinde dünyanın en iyi 10 havalimanından biri olurken Tiflis Havalimanı da "Doğu Avrupa'nın En İyi 10 Havalimanı"ndan biri seçildi. 


Açıklamada görüşlerine yer verilen TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü, Atatürk Havalimanı'nın kısa sürede büyüyerek Avrupa'nın en büyük beş havalimanı arasına girdiğini belirtti.


Söz konusu havalimanının yılda 50 milyondan fazla yolcuya hizmet veren, doğuyla batıyı, kuzeyle güneyi birleştiren önemli bir bağlantı merkezi haline geldiğini dile getiren Ünlü, "Yolcularımıza hızlı, güvenli ve konforlu bir seyahat deneyimi sunmak üzere çalışıyoruz. Skytrax ödülleri yolcu değerlendirmelerine dayandığından bizim için ayrı bir önem taşıyor ve kendi kategorimizde dünyanın en iyi on havalimanı arasında yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. TAV ailesi olarak yolcu memnuniyetini en üst seviyede tutmak üzere durmaksızın çalışmayı sürdüreceğiz" ifadelerini kullandı.


Skytrax ödülleri, Barselona'da gerçekleştirilen 20. Passenger Terminal Expo fuarında açıklandı.


Bu yıl 110 ülkeden 12,9 milyondan fazla yolcuyla yapılan anket çalışmasıyla tüm dünyadan 410 havalimanı değerlendirmeye alındı. Yolcular, seyahat ettikleri havalimanlarını hizmet kalitesinden ürün çeşitliliğine, güvenlik, alışveriş olanakları ve bekleme sürelerine kadar 39 kriter üzerinden değerlendiriyor.


2014 Skytrax Dünya Havalimanı Ödülleri'nde "50 milyon yolcu ve üstü" kategorisinde yer alan ilk 10 havalimanı arasında, Singapur Changi Havalimanı, Hong Kong Uluslararası Havalimanı, Amsterdam Schiphol Havalimanı, Tokyo Uluslararası Havalimanı, Pekin Capital Uluslararası Havalimanı, Londra Heathrow Havalimanı, Frankfurt Havalimanı, Dubai Uluslararası Havalimanı, Denver Uluslararası Havalimanı ve İstanbul Atatürk Havalimanı yer aldı.



AA


Geri Dön