25 / 04 / 2024

Atatürk Kent Ormanı’nda yenileme çalışmaları yapılacak!

Atatürk Kent Ormanı’nda yenileme çalışmaları yapılacak!

Atatürk Kent Ormanı’nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarının geniş olduğunu belirterek, kısa zamanda yapılacak yatırımlarla kentin cazibe merkezlerinden biri haline getirileceğini söyledi.



 Atatürk Kent Ormanı’nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi’nin imkanlarının geniş olduğunu belirterek, ormanın Nilüfer Çamlıca ve İnegöl Oylat örneklerinde olduğu gibi kısa zamanda yapılacak yatırımlarla kentin cazibe merkezlerinden biri haline getirileceğini söyledi.


Başkan Altepe, tahsis süresi dolan ve Nilüfer Belediyesi tarafından Büyükşehir’e devredilen Atatürk Kent Ormanı’nda incelemelerde bulundu. Bursa Orman Bölge Müdürü Ahmet Köksal Coşkun ve kurum bürokratlarıyla birlikte 1 milyon 240 bin metrekarelik alanda kullanılamaz hale getirilen elektronik ve mekanik düzenekleri inceleyen Başkan Altepe, ortaya konulan davranış şeklinin üzücü olduğunu belirtti. Yapılan tahribatın yapacakları çalışmaları bir müddet aksatacağını belirten Başkan Altepe, Büyükşehir’in imkanlarının büyük olduğunu vurgulayarak, yenileme sürecinin uzun sürmeyeceğini kaydetti. Ormanda taşınabilir durumdaki her şeyin sökülüp alındığını, trafolar ve aydınlatma direklerinin kullanılamaz hale getirildiğini vurgulayan Başkan Altepe, “Buradaki anlayış hoşumuza gitmedi. Yangın hortumlarından elektrik aydınlatma direklerine kadar her şeye zarar verilmiş. Yapılan tahribat çalışmalarımızı aksatacak gibi ama Büyükşehir’in imkanları büyük. İnşallah yenileme sürecinde sıkıntı yaşamayacağız” dedi.


Sil baştan yenileme… 

Başkan Altepe, Atatürk Kent Ormanı’nın şehrin en güzel bölgelerinden biri olduğunu hatırlatarak, alanı sil baştan dizayn edeceklerini, yaz ve kış burada kayak eğitimlerinin verilmesini sağlayacaklarını, ilave fonksiyonlarla birlikte ormanın kentin en nadide bölgelerinden biri haline getirileceğini vurguladı. Büyükşehir Yasası gereği 10 bin metrekarenin üzerindeki tüm alanların Büyükşehir Belediyeleri’ne devredildiğini, daha önce tahsisini aldıkları Nilüfer Çamlıca Parkı’nı yenileyerek yaz kış işleyen bir mekan haline getirdiklerini, aynı örneği İnegöl’deki 70 bin metrekare alana sahip Oylat Parkı ile 400 bin metrekarelik Hikmet Şahin Parkı’nda da sergilediklerini belirten Başkan Altepe, Atatürk Kent Ormanı’nın da kısa zamanda yapılacak çalışmalarla çok daha güzel hale getirileceğini vurguladı. Başkan Altepe, “Bir parkın Büyükşehir’e devredilmesinin ne olduğunu, halkımız en iyi şekilde görecek. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Şimdiden Bursamız, halkımız için hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


“Duyarsız davrandılar” 

Başkan Altepe’yle birlikte inceleme gezisinde yer alan Zihinsel ve Ruhsal Engelliler Derneği Başkanı Necat Gürlük ise, Nilüfer Belediyesi’nin ilgisizliği nedeniyle yaklaşık 8 aydır zorluk çektiklerini ifade etti. Atatürk Kent Ormanı içerisinde derneğe ait at çiftliğinin bulunduğunu ve çiftlikte her yıl 1500 engelli çocuğa eğitim verildiğini kaydeden Gürlük, aylardır giderleri dernek bütçesinden karşıladıklarını belirtti. Özellikle son 1 haftada ortamın savaş alanına döndüğünü, 1 gecede tüm ormanda trafo ve yangın hortumlarının söküldüğünü, aydınlatma direklerinin kullanılamaz hale getirildiğini vurgulayan Gürlük, “Bekçimiz 1 haftadır soğukta yatıyor. Elektrik ve su yok. Bunu yaparken, hiç vicdanları sızlamadı mı bilmiyorum! Perperişan durumdayız. Duyarsız davrandılar” şeklinde konuştu.


BURSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 


Geri Dön