26 / 04 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM'de!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine verdiği önergeyle taşıdı. Peki önergede hangi soruları sordu? İşte ayrıntılar...



Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Ankara  Milletvekili Ali Haydar Hakverdi tarafından Ankara Etimesgut'taki Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde uygulanan imar planı değişikliğini meclis gündemine getirdi. Hakverdi, konuyla ilgili soru önergesi verdi ve “Arazi üzerindeki yapılaşmanın kanuna aykırı olduğu birçok yargı kararı ile tespit edilmesine rağmen talan devam etmektedir” ifadelerini kullandı. 

Atatürk Orman Çiftliği arazisindeki imar planı değişikliği TBMM de!

Ali Haydar Hakverdi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nca Limak Holding'in AOÇ arazisine ilişkin imar değişikliğini meclis gündemine taşıdı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliğsoru önergesini sunan Hakverdi, yapılacak olan değişiklik kapsamında AOÇ arazisinde bulunan tarihi çimento fabrikasının yıkılmasının ve böylece ticaret ve konut yapılarının yapılmasının önünün açıldığını dile getirdi. 

Hakverdi, verdiği önergede, “İmar planı raporlarına göre; Limak’ a ait olan 588 bin metrekarelik AOÇ arazisinin, 261 bin metrekarelik bölümü konut alanı, yaklaşık 50 bin metrekarelik bölümü ticaret ve konut alanı, 12 bin metrekarelik bölümü ise özel eğitim alanı olarak belirlendi. Arazinin geri kalan kısmı ise anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, dini tesis, sağlık alanı, park, otopark ve yol alanı olarak kullanılacak” ifadelerini kullandı.


Geri Dön