24 / 04 / 2024

Atatürk Orman Çiftliği kararı tartışma yarattı!

Atatürk Orman Çiftliği kararı tartışma yarattı!

Atatürk Orman Çiftliği alanlarında üst ölçekli kararları veren 1/10.000 Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları, oybirliğiyle iptal edildi. Mimarlar Odası ve Cumhurbaşkanlığı karşılıklı açıklama yaptı.



Atatürk Orman Çiftliği alanlarında üst ölçekli kararları veren 1/10.000 Koruma Amaçlı Nazım İmar Planları,  Ankara  5'inci İdare Mahkemesi tarafından oy birliğiyle iptal edildi. Mahkemenin iptal kararı için Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan. "Atatürk Orman Çiftliği'nde yapılan Cumhurbaşkanlığı Sarayı. Ankapark, 40 metrelik yollar, bağlantı yolları, kavşakların hepsi bu kararla katmerli kaçak haline gelmiştir. Bu ülkeyi yönetenler, 2014 Mart ayından beri hukuka uymuyorlar. Katmerli görevi ihmal var. Haklarında bir kez daha suç duyurusunda bulunacağız" dedi. 


'Fiili durumu sakatlamaz'


Cumhurbaşkanlığı kaynakları ise, Ankara 5. İdare Mahkemesi'nin verdiği bir kararın, "Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ni etkileyen nitelik taşıdığı" yönündeki iddia ve haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti. 


Kaynaklar, verildiği ileri sürülen iptal karar veya kararlarının, hizmet binalarının hukuki ve fiili durumunu hiçbir şekilde sakatlamadığını vurguladı. Ankara Büyükşehir Belediye Meclisinin, 13 Ağustos 2010 tarihli ve 2494 sayılı kararıyla onanan, "Atatürk Orman Çiftliği alanlarına ait 1/10.000 ölçekli nazım imar planına" ilişkin açılan farklı davalarla ilgili yargı süreçlerinin halen devam ettiğini ifade eden kaynaklar, habere konu. söz konusu iptal kararının veya kararlarının da daha önce yürütmesi durdurulan davalara ilişkin olduğunun değerlendirildiğini kaydetti. Ayrıca, 2015 tarihi itibarıyla, Danıştay 14. Dairesi'nce "söz konusu alanın tarihi SİT özellikleri taşımadığının" hükme bağlandığı hatırlatıldı. 



Vatan





Geri Dön