24 / 04 / 2024

Atina'daki deniz üssü hangarı geçici cami olacak!

Atina'daki deniz üssü hangarı geçici cami olacak!

Atina'da yılan hikayesine dönen cami inşaatına geçici çözüm bulundu. Eski deniz üssüne ait hangar, cami yapılana kadar ibadet yeri olacak



Yunanistan'ın başkenti Atina'da cami inşaatı, yılan hikayesine döndü. Yaklaşık 500 bin Müslüman'a cami inşaatı için verilen vaatler hayata geçirilemiyor. 2006'da Yunan parlamentosunca onaylanan cami inşaatı ile ilgili karar, bu kez ekonomik krize takıldı. Bunun üzerine parlamento, caminin inşa edileceği 2012 sonuna kadar geçerli olmak üzere Müslümanların ibadet edebilmesi için 'geçici bir cami' kurulmasına karar verdi. Atina'nın Eleona semtinde kullanılmayan bir deniz üssünün hangarları Müslümanlara 'ibadet yeri' olarak tahsis ediliyor.

ALDATILMA ENDİşžESİ

Hangar ve binaların her türlü ihtiyacı karşılayacak inşaatların yapılmasına izin veren karar, Müslümanları 'kısmen' memnun etti. Cemaat ileri gelenleri bir yandan 'Hiç yoktan iyidir' derken; diğer yandan 'Yine aldatılma' endişesinde. Müslümanlar bayram namazlarını stadyumlarda günlük namazlarını da kiraladıkları mağaza ve garajlarda kılmak zorunda kalıyorlar.
Sabah/STELYO BERBERAKİS


Geri Dön