27 / 04 / 2024

Audi TT’ye saygı! 100 adetle sınırlı TT RS Coupe Iconic Edition2!

Audi TT’ye saygı! 100 adetle sınırlı TT RS Coupe Iconic Edition2!

Audi, ikonik modeli olan TT Coupe’nin 25 yıllık başarı hikayesini yalnızca 100 adetle sınırlı, çok özel ve yüksek performansa sahip Audi TT RS Coupé Iconic Edition2 modeliyle kutluyor. 



Efsanevi Beş Silindirli Motoruyla dikkat çekiyor

Yine verilen detaylara göre, TT RS Coupé Iconic Edition2‘da, Audi Sport'un 400 hp güç üreten ve 480 Nm maksimum tork sağlayan 2.5 TFSI motoru bulunuyor. Motor sporlarında elde edilmiş olan sayısız başarı, onu Audi'nin en çekici güç aktarma organlarından biri yapıyor. Sayısız motor sporları zaferi ve günlük kullanımda sunmuş olduğu güçlü performans, bu beş silindirli motora 2010 yılından bu yana art arda tam dokuz defa “Yılın Uluslararası Motoru Ödülü”nü kazandırdı. Verilen bilgiye göre, TT RS'de olduğu gibi, güç 7 vitesli S tronic şanzıman aracılığıyla sürekli dört tekerlekten çekişli quattro sürüşe de aktarılıyor. Aktarılan detaylara göre, Audi TT RS Coupé Iconic Edition2, 280 km/sa azami hıza ulaşıyor. Kompakt spor otomobil, durma noktasından 100 km/s hıza sadece 3,7 saniyede çıkıyor.

Doğru tonlamayla gelen koyu renk şıklığı ile dikkat çekiyor

Verilen detaylara göre, Audi TT RS Coupé Iconic Edition2, estetikle ilgili yüksek beklentileri de karşılıyor. RS'ye özgü Nardo Grey kaplama, özel modelin ayrıcalıklı ve atletik görünümü için doğru ton şeklinde belirlenmiş. Bu gri ton adını Audi RS modellerinin ilk testlerinin yapıldığı İtalya’daki yarış pisti Pista di Nardó'dan aldı.

Yine verilen bilgiye göre, şıklık, mat titanyum görünümündeki quattro yazısı, tek çerçeveli parlak siyah ızgara üzerinde daha da vurgulu hale geldi. Bu vurgu Audi halkaları, ön ve arkada yer alan TT RS yazısı ve dış aynaların korumalarına da başarıyla uygulandı. Siyah renkli fren kaliperlerine sahip sofistike, Edition2’ye özel 7 kollu 20 inç parlak siyah alaşım jantlar, tasarım dilini en ince ayrıntısına kadar sürdürdü. Kısmen karartılan arka üçgen camlar ve özel "Iconic Edition" yazısı, coupé'nin çarpıcı koyu görünümünü arkaya kadar tamamladı.

Audi TT’ye saygı! 100 adetle sınırlı TT RS Coupe Iconic Edition2!

Motor Sporları Genleri: Sportif karakteri geliştiren Aerokit 

Audi TT RS Coupé Iconik Edition2 de bir rüzgar tünelinde geliştirilmiş olan Aerokit'ten dinamik bir güç de kazanıyor. Motor sporlarından ilham almış olan ön rüzgarlık; yan kanatçıklar, bir ayırıcı ve kanatlarla ayrılmış yan hava girişleri ile de dikkat çekiyor. Arka kısmında ise, yan kanatçıklarıyla beraber sabit bir şekilde yer alan karbon spoiler, sportif bir görünüm sağlarken aerodinamik konseptin bir parçası şekilde performansı ve verimliliği de destekliyor.

RS'ye özel difüzörün her iki tarafında dikey tasarım öğeleri bulunuyor ve tasarım iki çarpıcı, oval biçimli egzoz borusuyla tamamlanıyor. Birçok unsur, özel versiyonun renk felsefesine uygun şekilde, parlak siyah renkte kullanılıyor. 

Özel İç Tasarım Vurguları Dikkat Çekiyor

Yine verilen bilgiye göre, TT RS Coupé Iconic Edition2'nin iç tasarımında detaylara gösterilen özen de hemen dikkat çekiyor. İç kısımda da aynen dış dizaynda olduğu gibi koyu renk ana motif olmayı sürdürüyor. RS spor koltuklar, jet grisi ince Nappa yan panellere ve siyah Alcantara orta panellere ve nergis sarısı petek dikişlere sahip. Özel "Iconic Edition" yazısı, siyah Alcantara üzerine nakışla işlendi. Siyah paspaslar sarı renkli RS işlemesiyle tamamlanırken, kapı kol dayanağı ve orta konsol da jet grisi ve aynı Audi sanal kokpitinin siyah kasası gibi nergis sarısı kontrast dikişlerle süslendi. Ve vites kolunda numaralı rozet iç tasarımı tamamlayarak, bu özel sürümdeki 100 aracın her birini de benzersiz hale getiriyor.

Audi A5’in fiyatında son dakika gelişmesi! İşte Audi A5'in 5 Ekim 2022 fiyat listesi…

Audi A6’nın fiyatları dudak uçuklatıyor! İşte 6 Ekim 2022 fiyat listesi…

Audi A7’den otomobil tutkunlarını sevindiren fırsat! İşte 7 Ekim 2022 fiyat listesi…


Geri Dön