29 / 03 / 2024

Audi TT’ye saygı! 100 adetle sınırlı TT RS Coupe Iconic Edition2!

Audi TT’ye saygı! 100 adetle sınırlı TT RS Coupe Iconic Edition2!

Audi, ikonik modeli olan TT Coupe’nin 25 yıllık başarı hikayesini yalnızca 100 adetle sınırlı, çok özel ve yüksek performansa sahip Audi TT RS Coupé Iconic Edition2 modeliyle kutluyor. 



Zamansız tasarımıyla, neredeyse çeyrek asırdır Audi markasının ikonu haline gelen TT, şimdi TT RS Coupe Iconic Edition2 ile geleceğin trendini de belirleyecek. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, yeni model, tipik TT RS özelliklerini korurken, tasarımı ve dinamikleriyle, yeniliklere sahip hızlı bir spor otomobil olduğunu da ortaya koyuyor. Audi TT RS Coupé Iconic Edition2, cesaret ve zarafeti temsil eden TT’nin tasarım dilini takip etmesinin dışında özel iç ve dış detayları, ödüllü beş silindirli motoruyla çok daha dikkat çekici bir kimliğe de büründü.

 
Bauhaus akımından ilham alıyor

Verilen detaylara göre, Audi’nin ilk olarak 1995'te IAA Frankfurt Fuarı’nda sergilediği ve neredeyse simetrik bir tasarıma sahip Audi TT Coupé, o tarihten beri sürekli olarak geometrik, dairesel şekillere dayalı bir tasarım ilkesini izledi.

3 sene sonra da, coupé model hemen hemen hiç değişime uğramadan yeniden üretilmeye başlandı. TT Coupé'den bir sene sonra Audi, TT Roadster'ı görücüye çıkardı. Coupe model, 2. nesli itibarıyla bir S ve bir RS versiyonuyla gelişti. 

Audi TT’ye saygı! 100 adetle sınırlı TT RS Coupe Iconic Edition2!

Bauhaus akımının bilinen felsefesi, 'az daha fazladır – less is more'dan ilham almış olan TT modelde, gereksiz ve önemsiz unsurların çırakırılmasıyla sağlanmış olan radikal ve cesur tasarım, kısa süre içinde ‘Zamansız‘ tasarım noktasına ulaştı. Böylece her döneminde trendlerin ötesine geçerek moda olmaya devam etti.3 nesil ve çeyrek asır sonra, 1998'deki coupé'nin tipik çizgileri, TT RS Coupé Iconic Edition2’de de görüldü. Yeni modelde minimalist tasarım; dışarıdan, net ve basit biçimde sürücüye odaklanan iç kısma kadar da uzanıyor. Yine verilen detaylara göre, göstergelerde kullanılmış olan ve iç kısma uyum sağlayan silindir ve dairesel şekiller, yakıt deposu kapağı, dairesel havalandırma çıkışları, vites topuzu ve kenarları Audi TT RS Coupé Iconic Edition2’de ilk göze çarpan detaylar arasında yer alıyor.
 


Geri Dön