19 / 03 / 2024

Augustus Tapınağı'nın yıkım haberi asılsız çıktı!

Augustus Tapınağı'nın yıkım haberi asılsız çıktı!

Hacı Bayram Camisi’nin bitişiğinde yer alan sur duvarı restorasyon çalışmalarını, “Augustus yıkılıyor” diye duyuran internet sitesi, Başkan Gökçek Twitter’dan yaptığı açıklamayla yalanlandı



Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Augustus Tapınağı'nın yıkıldığı yönündeki haberleri sert bir dille yalanladı. Başkan Gökçek Oda TV adlı internet haber sitesinde, "Ankara, Hacıbayram'daki Hacıbayram Camisi ile yan yana olan Augustus Tapınağı'na iş makineleri girdi. Odatv, tarihi mirasın yıkım anını görüntüledi" başlıklarıyla verilen haberi yalanlayarak Twitter'dan sert tepki gösterdi. Twitter'daki açıklamalarında Oda TV'nin konuyla ilgili haberini paylaşan ve "ODA TV diye bir internet sitesi var... Özellikle iktidar ve Melih Gökçek hakkında asılsız haber yapmayı, iftira atmayı gazetecilik sanıyor" diye tepki gösteren Gökçek ardından şu twitleri attı: Bugün utanmadan, rezilce, kepaze bir haber yaparak Hacıbayram'da Augustus tapınağına iş makinaları soktuğumuzu yazmış. Şu iftira dolu haberin manşetine ve fotoğraflarına bakın..."


SUR DUVARI ONARILIYOR

"Nerde Augustus tapınağı basın cellatları? Evet Türkiye bu olayı konuşacak... Nedir bu olay ODA Tv'nin basın ahlakını kenara bırakıp ahlaksızca yaptığı bir haberi konuşacak... ODA TV ispat edin. Gidin Augustus'un gece yıkılan yerlerini fotoğraflayın. İspat edemezseniz özür dileyin. Tabii basın onuruna sahipseniz... Bekliyorum... Yalan haber yapan ODA TV ya ispat et, ya özür dile...Bekliyorum." Büyükşehir'in açıklamasında da sur duvarı restorasyon çalışmasının Augustus ile ilgisi olmadığı vurgulandı.



Sabah


Geri Dön