26 / 04 / 2024

Avanos TOKİ Evleri'nde çalışmalar hızlanacak!

Avanos TOKİ Evleri'nde çalışmalar hızlanacak!

Avanos TOKİ Evleri'nide yer alan 33 binadan 12’si şimdiden yükseldi, çalışmaların bayramdan sonra hızlanması planlanıyor.





Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Avanos Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Avanos  TOKİ  Konutları'nın inşaatı tam gaz sürüyor. Avanos Yukarı Mahallede inşa edilen 324 konutun ihalesinin yapıldığı 25 Nisan, Salı gününden bu yana 33 binadan 12’si şimdiden yükseldi. Proje kapsamında ayrıca ticaret merkezi ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi de yer alıyor.


33 bloktan 12’si yükselirken, 26’sının da su basmanı ve 1. kat temelleri atıldı. Geriye kalan 7 blokun da temeli önümüzdeki günlerde atılacak. Konutlar için çalışmalar bayramdan sonra daha da hız kazanacak.


Projedeki konutların 226’sı 2+1 ve 98’i ise 3+1 olacak şekilde planlandı. Avanos’un kendi mimarisine, kendi kültürüne, kendi değerlerine, coğrafi özelliklerine uygun yaşam alanları oluşturulması fikriyle yola çıkılan Avanos TOKİ Konutları'nda geleneksel mimarinin modernize edildiği bir anlayış hâkim kılındı.



Avanos Belediyesi


Geri Dön