24 / 04 / 2024

Avanos TOKİ Konutları tamamlanıyor!

Avanos TOKİ Konutları tamamlanıyor!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Avanos Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen Avanos TOKİ projesinin inşaatı tam gaz devam ediyor.



 


Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ve Avanos Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen Avanos  TOKİ  Konutları'nın inşaatı tam gaz devam ediyor. Avanos Belediyesi'nde yer alan habere göre, Avanos Yukarı Mahallede hayata geçirilen 324 adet konutun ihalesinin yapıldığı 25 Nisan 2017 tarihinden bu yana 30 binadan 29’unun betonarme işi tamamlandı. 5 iş yerinden meydana gelen ticaret merkezi projesinin de beton dökümü ve inşaat çalışmaları da hız kesmeden devam ediyor. 

 

Yöresel mimari konseptiyle inşa edilen projede 226’sı 2 oda 1 salon ve 98’i de 3 oda 1 salon olmak üzere 324 konut bulunuyor.

 

Avanos’un kendi mimarisine, kendi kültürüne, kendi değerlerine, coğrafi özelliklerine uygun yaşam alanları oluşturulması amacıyla inşa edilen Avanos TOKİ evleri projesi, geleneksel mimarinin modernize edildiği bir anlayışla hayata geçiryor. Projenin cephelerinde bölgede bulunan yöresel taş “volkanik doğal tüf taş” kullanılıyor.

 

 


Geri Dön