20 / 04 / 2024

Osmaniye Belediyesi'nin TOKİ konutları tamamlanıyor!

Osmaniye Belediyesi'nin TOKİ konutları tamamlanıyor!

Osmaniye Belediyesi'nin, Yeşilyurt Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Yaveriye TOKİ bölgesinde sürdürdüğü ikinci toplu konut yapım çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. Bölgede çevre düzenleme çalışmaları yapılıyor.



Belediyeye ait 25 dönümlük arazide 10 blok halinde toplam 256 konut yapıldı ve şu anda çevre düzenleme çalışmalarına başlandığı kaydedildi.


Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Bu konutların yapıldığı 26 dönümlük arazi belediyemize ait.  TOKİ  ile yaptığımız görüşmeler ile bu alana 256, artı 10 olmak üzere toplam 266 konut yapıldı. Buradan ve Yeşilyurt TOKİ'den elde edeceğimiz gelir ile Yeşilyurt Mahallesi'nin tamamının kentsel dönüşümünü tamamlayacağız. Girişimlerimiz ile TOKİ standart projeleri yerine burada farklı bir çalışma uyguladı. Osmaniye'nin hava koşullarına uygun, balkonları geniş, mimarisi farklı bir proje. 123 ve 106 metrekarelik 2+1, 3+1 daireler yapıldı ve binanın her katında üç daire var. Projemiz, bu şekilde orta gelir grubu ile alt gelir grubuna müşterek olarak hitap edecek. Şu anda çevre düzenlemeleri yapılıyor. Çalışmaların tamamen bitmesinin ardından TOKİ satış için şartları belirleyecek ve satışa çıkacak. Satışlarla ilgili bilgileri vatandaşlarımıza en etkin şekilde duyuracağız." şeklinde konuştu.


Yeni Osmaniye'nin bu alanda inşa edileceğini belirten Başkan Kara, projeyi 'Cebel Kent Konutları' olarak isimlendirdiklerini açıkladı.


Zaman







Geri Dön