19 / 04 / 2024

Yedikule Spor Kompleksi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Yedikule Spor Kompleksi'nin inşaatı tamamlanıyor!

Fatih Belediyesi’nin sportif ve sağlıklı yaşam bağlamında çekim noktası olma amacıyla projelendirdiği, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle inşa edilen Yedikule Spor Kompleksi’nin yapımı tamamlanıyor.



 

Fatih Belediyesi, iddialı projelerinden birini daha inşa ediyor. Fatih Belediyesi'nde yer alan habere göre, modern tasarımlı hatları ve yenilikçi yapı malzemeleri ile bölgenin sportif ve sağlıklı yaşam bağlamındaki çekim noktası olma iddiası ile hayata geçirilen Yedikule Spor Kompleksi’nin inşaatı tamamlanıyor.

Üç kat olarak planlanan tasarımın ana unsurunu meydana getiren Yarı Olimpik Yüzme Havuzu yapının giriş katında 25 metre uzunluğunda 5 kulvarlı ve 2 metre derinliğinde tasarlandı. Bu havuz aynı zamanda dünya çapında uluslararası müsabakaların yapıldığı çelik havuz sistemi örnek alınarak geliştirildi; dayanıklılık ve sızdırmazlık açısından uluslararası düzeyde ve ender olarak gerçekleştirilen örnek bir havuz sistemi olarak projelendirildi. İ

Yapının 1. katında Yarı Olimpik Yüzme Havuzu holüne üst kattan görsel anlamda direkt hâkim Kondisyon Salonu ve buna ek olarak Plates, Yoga ve Airobik gibi eğitimlerin verileceği Spor Stüdyosu planlandı. Bu planlama kurgusu ile çocuklarını yüzme havuzuna getiren ebeveynlerin üst katta spor yaparken çocuklarını seyredebilmelerine olanak sağlandı.

Spa Merkezi:

Türk Hamamı, Sauna, Buhar Odası, Şok Duşları, Masaj Odaları ve Dinlenme Salonu mekânlarının yer aldığı SPA Merkezi ile beraber yapının bütünde tam anlamıyla sağlıklı yaşam hedefinde bir çekim merkezi olarak kullanılacak.


Geri Dön