23 / 04 / 2024

Avanos'taki betonlaşmaya dava açıldı!

Avanos'taki betonlaşmaya dava açıldı!

Avanos'taki betonlaşmaya dava açıldı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi hinterlandında bulunan Avanos'ta Tarihi Taş Köprü'nün hemen yanında başlayan inşaatın ruhsat iptali için Mimarlar Odası Ankara Şubesi dava açtı.



Avanos'taki betonlaşmaya dava açıldı. Konuyla ilgili Mimarlar Odası  Ankara  Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Nevşehir Bölgesindeki kültürel mirasa saygısızlık içerisinde yapılan inşaatların sayısının giderek arttığını, yörenin özgünlüğünü hiçe sayarak yapılaşmanın önünü açanlara yönelik mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 


Taş Köprünün yanında yükselen inşaatla ilgili Candan "Kızılırmak nehrinin üzerindeki 1898 yılında yapılmış olan tarihi taş köprünün bitişiğinde inşaat yapılması tarih ve kültür bilmezliktir. 


Kızılırmak nehrinin iki yakasında kurulmuş olan Avanos hem turizm merkezi olma hem de birçok kültürel mirası barındırma anlamında çok büyük değere ve öneme sahiptir. Bu nedenle Avanos'taki imar uygulamaları ve yapılaşma kararlarının Avanos'un dokusunu bozmayacak, kentsel silueti etkilemeyecek nitelikte, koruma mevzuatı çerçevesinde ele alınması gerektiği tartışmasızdır" dedi. 

Candan, ruhsatın koruma kurulundan izin alınmadan kıyı yasasını dikkate almadan işbilmez bir şekilde verildiğini de sözlerine ekledi. 


Ankara Başkent


Geri Dön