23 / 04 / 2024

Avanos imar

Avanos imar

Avanos'taki betonlaşmaya dava açıldı. Mimarlar Odası Ankara Şubesi hinterlandında bulunan Avanos'ta Tarihi Taş Köprü'nün hemen yanında başlayan inşaatın ruhsat iptali için Mimarlar Odası Ankara Şubesi dava açtı.

Avanos Taş Köprü'nün dibindeki inşaat davalık oldu!

Avanos’ta 116 yıllık Taş Köprü’nün bitişiğinde başlayan inşaat tepki çekti. Yerel dernekler ruhsat iptali için dava açacak. Belediye Başkanı İnce, “Her şey mevzuata uygun” dedi.

Avanos'ta koruma amaçlı imar planı!

Nevşehir Avanos' a bağlı tarihi Çavuşin Köyü Koruma Amaçlı İmar Planı için çalışma başlatıldı Avanos Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada Avanos'ta koruma amaçlı imar planı uygulanacak...

Avanos Belediye Meclisi'nde imar ağırlıklı gündem maddeleri görüşülecek!

Avanos Belediye Meclisi'nin Kasım ayı toplantısı Salı günü gerçekleştirilecek. Toplantıda imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşulacak.

Avanos Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında imar konuşulacak!

Avanos Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında imar ağırlıklı gündem maddeleri konuşulacak.

Avanos Belediye Meclisi'nde imar konuşuldu!

Avanos Belediye Meclisi, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince toplandı. Toplantıda imar konuşuldu.

Avanos Belediyesi'nden imar bilgilendirme toplantısı!

Avanos Belediyesi “Koruma Amaçlı İmar Revizyon Planı”çalışmaları hakkında bir toplantı düzenleyerek hakkı bilgilendirdi.

Tarihi Avanos evleri için imar toplantısı yapıldı!

Nevşehir'in Avanos ilçesinde belediye tarafından yürütülen "Koruma Amaçlı İmar Revizyon Planı" çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Nevşehir Avanos'ta halk imar planı hakkında bilgilendirildi!

Nevşehir ilinin Avanos ilçesinde Koruma Amaçlı İmar Revizyon Planı çalışmaları hakkında, halka bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Revizyon planı raporlarında göz önüne alınmak üzere vatandaşların görüşleri alındı.

İmpo İmar, Avanos için koruma planları hazırlayacak!

Türkiye’nin köklü imar planlama ekibi İmpo İmar, turizmin önemli kalelerinden Kapadokya’ya ev sahipliği yapan Avanos’ta koruma planları hazırlamak üzere kollarını sıvadı.

Avanos Belediye Meclisi'nde imar görüşüldü!

Avanos Belediye Meclisi, aşağıda bulunan gündem maddelerini görüşmek üzere, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince toplandı. Toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Avanos Belediyesi'nden imar planında yapılaşma koşulları duyurusu!

Avanos Belediyesi yaptığı açıklamada vatandaşların hak kaybı yaşamamaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığından dağıtımlı olarak gelen “Geçici 6. madde konulu” yazı doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğini belirtti...

Avanos'ta koruma amaçlı imar planı!

Nevşehir Avanos' a bağlı tarihi Çavuşin Köyü Koruma Amaçlı İmar Planı için çalışma başlatıldı Avanos Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada Avanos'ta koruma amaçlı imar planı uygulanacak...

Erdoğan Bayraktar: Boğaziçi ile ilgili imar çalışmamız yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar: ''Bakanlık olarak İstanbul Boğaziçi ile ilgili, imarıyla ilgili bir çalışmamız yok. Sadece talepler var. Varsa Bakanlığın bir imzası getirin bakalım. Bize ait değil''...

Kuştur Turizm, Kuşadası arazilerinin imar düzenlemesi yapıldı!

Kuştur Kuşadası Turizm Kuşadası arazilerinde imar durum belgesi alabilmek için park, yol ve dere terkleri yapılarak miktar düzeltmesi yaptırıldı

Haydarpaşa'da ticaret imar izni iptal edildi!

Haydarpaşa Garı Liman Dönüşüm Projesi için TCDD arsalarına verdiği ticaret imar izni iptal edildi...

Avanos imar Haberi

Avanos imar

Avanos'taki betonlaşmaya dava açıldı. Konuyla ilgili Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan Nevşehir Bölgesindeki kültürel mirasa saygısızlık içerisinde yapılan inşaatların sayısının giderek arttığını, yörenin özgünlüğünü hiçe sayarak yapılaşmanın önünü açanlara yönelik mücadeleye devam edeceklerini söyledi. 


Taş Köprünün yanında yükselen inşaatla ilgili Candan "Kızılırmak nehrinin üzerindeki 1898 yılında yapılmış olan tarihi taş köprünün bitişiğinde inşaat yapılması tarih ve kültür bilmezliktir. 


Kızılırmak nehrinin iki yakasında kurulmuş olan Avanos hem turizm merkezi olma hem de birçok kültürel mirası barındırma anlamında çok büyük değere ve öneme sahiptir. Bu nedenle Avanos'taki imar uygulamaları ve yapılaşma kararlarının Avanos'un dokusunu bozmayacak, kentsel silueti etkilemeyecek nitelikte, koruma mevzuatı çerçevesinde ele alınması gerektiği tartışmasızdır" dedi. 

Candan, ruhsatın koruma kurulundan izin alınmadan kıyı yasasını dikkate almadan işbilmez bir şekilde verildiğini...