26 / 04 / 2024

Avcılar’da kolonları çatlamış evler, yabancı ailelere kiraya veriliyor!

Avcılar’da kolonları çatlamış evler, yabancı ailelere kiraya veriliyor!

Kartal'daki Yeşilyurt Apartmanı’nın yankıları sürerken, Avcılar’da sıvaları dökülmüş ve kolonları çatlamış evler, özellikle yabancı uyruklu ailelere yüksek fiyattan kiraya veriliyor. 




İstanbul’da 17 Ağustos 1999'da meydana gelen depremde, en çok yıkımın yaşandığı ilçelerden Avcılar’da, yıkılmaya yüz tutmuş ve çatlakların olduğu binalar da tehlike saçıyor. Güneş gazetesinde yer alan habere göre, ilçenin en işlek caddelerinden birinin üzerinde bulunan 4 katlı bir apartman ise görenlerin yüreğini ağzına getiriyor. 

ÇOCUKLU AİLELER YAŞIYOR 

İçinde 8 ailenin yaşamını sürdürdüğü, sıvaları dökülmüş ve kolonları büyük hasar almış bina, yalnızca içindekiler için değil önünden geçenler için de büyük risk taşıyor. Çevre halkının iddialarına göre, binanın sahibi içeride yaşayan yabancı uyruklu ailelerden yüksek miktarda kiralar alarak gelir sağlıyor. Bölgedeki birçok hasarlı bina da aynı şekilde yabancı uyruklu vatandaşlara da yüksek fiyatlara kiraya veriliyor. Vatandaşlar, Kartal'da yaşanan facianın bir benzerinin yaşanmaması için yetkililerin konuya el atmasını talep ediyor.

'DEPREMDE İŞARET KONULDU' 

Murat Uygur isimli bir çevre sakini ise binaya depremden sonra yıkılacağına dair işaret konulduğunu söyleyeren ‘’Deprem zamanı vardı bu bina. En önce yıkılması gereken bina diye o zaman kırmızı çarpı koymuşlardı. Şu anda 8 çocuklu aile oturuyor. Kiraya vereyim para kazanayım diye insanların ölmesi mi gerekiyor. Belediyeyi arıyoruz muhatap bulamıyoruz’’ şeklinde konuştu.

Avcılar’da kolonları çatlamış evler, yabancı ailelere kiraya veriliyor!

ŞİŞLİ’DE 4 BİNAYA MÜHÜR 

Şişli'de dairelerinde çatlak olduğu belirtilen bina sakinlerinin başvurusu üzerine, tehlike arz ettiği için 7 katlı 4 bina mühürlendi. Boşaltılan 4 binada toplam 60 daire, altlarında da dükkanlar olduğu belirtildi. Boşaltılan binaların çevresinde belediye ekipleri önlem alırken, apartmanlarda oturanlarla eşyaları da tahliye edildi. Bina sakinleri ise geçici olarak otele yerleştirildi. Güçlendirme çalışmalarının tamamlanmasından sonra daire sahiplerinin yeniden evlerine döneceği bildirildi.


Şişli'deki riskli 4 bina tahliye edildi!

Kartal'da riskli binaların yıkımı devam ediyor!


Geri Dön