29 / 03 / 2024

Avcılar'da vatandaşlardan imar çağrısı!

Avcılar'da vatandaşlardan imar çağrısı!

Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar, binalarının depreme dayanıklı hale gelebilmesi ve imar sorunun çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.



Avcılar Denizköşkler Mahallesi'nde oturan vatandaşlar, binalarının depreme dayanıklı hale gelebilmesi ve imar sorunun çözülmesi için yetkililere çağrı yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Denizköşkler Mahallesi Derya Blokları önünde buluşan vatandaşlar, seslerini yetkililere duyurmak için basın açıklamasında bulundu.

"Deprem değil tedbirsizlik öldürür", "Deprem değil bina öldürür" yazılı pankartlar açan grupta bulunanlar, mahalle sakinlerinin kendilerine destek vermesini talep etti.

Vatandaşlar, İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, geride kalanlara baş sağlığı ve tüm depremzedelere geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Sitenin en eski sakinleri arasında yer alan Gökçen Mukan, grup adına yaptığı açıklamasında,  İzmir  depreminin bir kez daha Türkiye'nin her karış toprağının, deprem gerçeği ile yüz yüze olduğundan bahsetti.

Merkezi ve yerel yönetimlerden üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirmelerinden bahseden Mukan, Avcılar Belediye Başkanı Turan Harçerli'nin başlattığı "Hayat Kurtarma Hareketi"ne her koldan destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

Turan Hançerli'nin daha önce hak kaybı yaşadıkları için riskli binalarını yenileyemeyen Avcılarlı komşuları için verdiği imar plan notu değişikliği mücadelesini, Denizköşkler Mahallesi için de verilmesini istediklerinden bahseden Mukan, yaklaşık 2 bin konut ve iş yerinin mağduriyet yaşadığından bahsetti.

Binalarını yenilemek için bir türlü imar izni alamadıklarını, kat mülkiyeti imarlı ve iskanı bulunan, ellerinde tapuları olan konutları için imar izninin 2008'den bu yana ellerinden alındığını, mağdur olduklarından bahseden Mukan, şu açıklamalarda bulundu:

"Son 7 yıldır, hak mağduriyeti mücadelesi kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul İl Müdürlüğüne, ilçemiz belediyemize ve İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ilgili birimlerine yaptığımız başvurularımızdan bir türlü olumlu yanıt alamıyoruz. Kaybedecek vaktimiz yok. Rant için değil, can güvenliğimiz için mücadele ediyoruz. Çünkü İstanbul ya da yakın merkezli olabilecek bir depremde Avcılar Denizköşkler'deki tüm konutların hasar alması, çökmesi kaçınılmaz olacaktır. Tek istediğimiz kendi can güvenliğimizi sağlayabilmek için konutlarımıza imar izni çıkması, kendi tedbirlerimizi kendimiz almamız."


 


Geri Dön