27 / 04 / 2024

Avcılar'da yaşayan vatandaşların yıkım korkusu! 

Avcılar'da yaşayan vatandaşların yıkım korkusu! 

Avcılar'da kentsel dönüşüm ile yıkılan binanın yanındaki apartmanda yaşayan vatandaşlar, sallandıklarını dile getirerek dışarı çıktı. Korku içerisinde olduklarını söyleyen vatandaşlar belediyeye şikayette bulundu. 



İstanbul Avcılar'da Çiğdem Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı eski bir bina kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle yeniden inşa edilmek üzere yıkıldı. Hürriyet'te yer alan habere göre; binanın enkazındaki beton ile inşaat demirlerinin birbirinden ayrılması için de beton bloklar cadde üzerine konularak, kepçe ile parçalandı. 

Sokağa çıkma yasağı boyunca süren çalışmalar dahilinde kırılan betonlardan ayrılan demirler konteynere yüklemek için kepçe darbeleri ile ezildi.Fakat yıkılan binanın yanında olan 4 katlı apartmanda yaşayan vatandaşlar kepçe darbesi ile sallanmaları nedeniyle deprem korkusu yaşadıklarını dile getirdi. 

Avcılar da yaşayan vatandaşların yıkım korkusu! 

Sokağa çıkma yasakları dahilinde evlerinde kalamadıklarını söyleyen vatandaşlar durumu belediyeye bildirdi. Şikayet üzerine yıkım yerine gelen Avcılar Belediye ekipleri yıkım belgelerini inceledi. Firma görevliler de betonu demirden ayırabilmek için kepçeyle parçalama ve demirleri ezme yöntemini kullandıklarını yan binada oturanların zeminden kaynaklı sorunlar nedeniyle rahatsız olmuş olabileceklerini dile getirdi. Zabıta memurları ise şikayet için İmar Müdürlüğü’nden uzman çağrılabileceklerini iletti. 

Diğer yandan tartışma sonrasında toplanan vatandaşlardan bazıları, iş makinelerinin üzerinde ’25 metreden fazla yaklaşmayın’ uyarısı olmasına rağmenyayaların yanından geçmelerinin engellenmediğini, yeterli güvenlik önlemi almadan çalışmalarına devam ettiklerini belirtti.

Avcılar'da kentsel dönüşüm tam gaz!


Geri Dön