29 / 03 / 2024

Avcılar’ın 100 yıllık kent planında AVM yok!

Avcılar’ın 100 yıllık kent planında AVM yok!

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli yaptığı açıklamada hazırladıkları imar planlarının hiçbirinde AVM yapılmasını öngörmediklerini, esnaflıkla toplumu kalkındıran geleneğe bağlı olduklarını belirtti.



 

Avcılar Belediyesi’nin esnafın sorunlarını çözmek amacıyla gerçekleştirdiği 'Esnaf Buluşması'nın açılışında açıklamalar yapan Başkan Dr. Handan Toprak Benli, esnafın iş ve gelirini artırmak için ne yapılması gerektiğini ele aldıklarını, sorunları birlikte tartışma ve çalışma yapılması yönünde çaba harcadıklarını belirtti.

Posta gazetesinde yer alan habere göre, kent imar planlarında AVM’lere yer vermediklerini ifade eden Avcılar Belediye Başkanı Toprak Benli şu şekilde konuştu:

'DAHA FAZLA YEŞİL ALAN AYIRIYORUZ'


"Avcılar’da insanların fark etmediği bir şey var. Birçok yerde büyük AVM’ler yapılıyor. Avcılarımız; AVM’lerin yapılması konusunda defansları olan bir ilçe. Bizim yeni yaptığımız imar planlarımız böyle. Mahallelerimizin imar planlarını yaptık. İstanbul Büyükşehir’e gönderdik. Burada daha fazla yeşil alan ayırıyoruz. Parklarımız aynı zamanda toplanma alanlarıdır. Ancak bizim yaptığımız imar planlarında Yeşilkent ve Firuzköy dahil olmak üzere AVM yoktur. Biz esnaflığın ne demek olduğunu bilen ve esnaflıkla toplumunu kalkındıran bir toplumuz. Orada herkes ekmek yer. Çoluk-çocuğunun rızkını çıkaran, topluma faydalı olan bunu da paylaştıran, yardımını yapan, zekatını veren esnafımızın daha çok olmasını istiyoruz. Bazı kaynakların sadece bir kanala akıtılmasını doğru bulmuyoruz. O nedenle de Avcılar’ın planı, 100 yıllık kentleşmesi AVM yönünde değildir."


Geri Dön