18 / 04 / 2024

AVM yatırımcılarından ekonomiye destek!

AVM yatırımcılarından ekonomiye destek!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Geniş Katılımlı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda AVM’ler TL ile kirayı görüşmek için bir araya geldi.



Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD), Geniş Katılımlı Yönetim Kurulu Toplantısı düzenlendi. Sektörün önde gelen yatırımcıları ve profesyonelleri AVM’lerde TL ile kirayı görüşmek için buluştu.

GÜNDEM DÖVİZLE KİRALAMA

Star Gazetesi'nde yer alan habere göre, toplantının ana gündem maddesi, hükümetin ekonomi alanında attığı adımlardı. 300’ü aşkın alışveriş merkezini temsil eden AVM yatırımcıları, alışveriş merkezlerini doğrudan ilgilendiren dövizle kiralama konusu toplantıda konuştu. 

YATIRIMCILARDAN EKONOMİYE DESTEK

Sektör temsilcileri, hükümetin ekonomi alanında alacağı kararları destekleyeceklerini açıkladı. Temsilciler, alınacak kararların yatırımcı, perakendeci, banka ve devlet gibi tüm paydaşların faydasını gözetmesi gerektiğini vurguladı. 

KUR SABİTLENDİ

AVM yatırımcıları, panik havasının olmaması gerektiğini vurgulayarak, halihazırda güncel kur uygulamadıklarını, kurları düşük düzeyde sabitlediklerini veya indirim yaptıklarını belirtti. Yaratılan panik havasının, uzun vadede organize perakendeye ve Türkiye ekonomisine önemli zararlar vereceğinin altını çizen yatırımcılar, spekülasyonların sürmesiyle yapılacak yatırımları ciddi manada sekteye uğratacağı belirtti.


Geri Dön