25 / 04 / 2024

AVM yatırımları geriledi! 60-70 AVM bankalara geçebilir!

AVM yatırımları geriledi! 60-70 AVM bankalara geçebilir!

Prof. Dr. Hüseyin Altaş, şu anda AVM’lerin bankalara 12 milyar dolar borcu olduğunu söyleyerek, geçen sene dört AVM'nin bankalara geçtiğini belirtti. Altaş, AVM sahiplerinin başka alanlardaki gelirlerinden buraya takviye yapılmazsa 60-70 AVM'nin daha bankalara geçeceğini de sözlerine ekledi.



 

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, 2018 yılında alışveriş merkezlerinde yabancı yatırım oranın yüzde 30 olduğunu söyleyerek, şu anda yüzde 18’lere düştüğünü belirtti.

AVM yatırımları geriledi! 60-70 AVM bankalara geçebilir!

Hüseyin Altaş, hukuki güvenlik olmaması, çok fazla ve sık düzenleme yapılıyor olması sebebiyle yabancı yatırımcı kaçtığını kaydederek, bu şekilde devam ederse yabancı yatırım miktarının daha da azalacağını söyledi.

Açıklamalarında alışveriş merkezlerindeki ortak alan giderinin yüzde 55’ini AVM işletmecilerinin cebinden sübvanse etmek zorunda kaldığını, kira gelirlerinin de günden güne eridiğini dile getiren Altaş, bunun başlı başına AVM’leri öldüren bir konu olduğunu söyledi.


Geri Dön