25 / 04 / 2024

AVM'ler için kira düzenlemesi talebi!

AVM'ler için kira düzenlemesi talebi!

Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı (BMD) Sinan Öncel, tam kapanma sonrasında açılan AVM'ler için kalıcı kira düzenlemesinin şart olduğunu dile getirdi.



29 Nisan'da tam kapanmayla faaliyetlerine aran veren AVM'ler 17 Mayıs itibariyle yeniden ziyaretçi almaya başladı. Sabah'tan Feride Cem'in haberine göre; açılma sonrası 2 milyon vatandaş AVM'lere akın etti. Normalleşme İle beraber AVM'lerde yaşanılan bu hareketlilik tünelin ucunda ışığı gösterse de halen bir takım düzenlemelerin kaçınılmaz olduğu gerçeğini değiştirmiyor

AVM ler için kira düzenlemesi talebi!

Kira düzenlemesi şart

AVM ler için kira düzenlemesi talebi!

Tam kapanma döneminde vatandaşın ihtiyacının çoğaldığını söyleyen  Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı (BMD) Sinan Öncel "Bu nedenle pazartesi mağazalarımız için oldukça hareketli bir gündü. Vatandaş zevk için alışveriş yapmadı. AVM'lerdeki restoran ve kafelerin hizmet vermeyecek olması zevk alışverişi için olumsuzluk teşkil ediyor" değerlendirmesini yaptı. Hükümetin esnafa yönelik desteklerin çok kıymetli olduğunu söyleyen Öncel, şunları kaydetti: "Bu desteklerle esnaf bir nefes alacak. Ancak bizim için özellikle kira konusundaki kalıcı yasal düzenlemeler şart. Bu konudaki bir düzenleme omuzlarımızdaki yükü kaldırır. Her ay mal sahipleri ile yüz yüze gelmek bizler için çok yorucu oluyor. Yasal düzenleme her iki tarafta da psikolojik rahatlama yaratacak" dedi. 

AVM ler için kira düzenlemesi talebi!

AKİŞ GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür İ. Gökşin Durusoy ise AKİŞ GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür İ. Gökşin Durusoy, "Alışveriş merkezlerine ertelenmiş bir talep ve özlem olduğunu zaten gözlemliyoruz. Yaz aylarının gelmesi, tatil alışverişleri ve kapanma süresince ertelenmiş olan alışveriş taleplerinin kısa sürede hem giriş sayılarımıza hem cirolarımıza olumlu katkı sağlamasını bekliyoruz" yorumunu yaptı.

AVM sektörünü bu yıl ne bekliyor? 


Geri Dön