04 / 05 / 2024

AVM'ler kaçta kapanıyor, kaçta açılıyor?

AVM'ler kaçta kapanıyor, kaçta açılıyor?

Kademeli normalleşme ile birlikte AVM'lerin çalışma saatleri vatandaşlar tarafından merak ediliyordu. Bugün itibariyle alışveriş merkezleri hizmet vermeye kaldığı yerden devam edecek.



17 Mayıs yani bugün kısıtlamaların bitmesiyle hizmete açılan yerler arasında alışveriş merkezleri de yer alıyor. Vatandaşlar açıklanan karar sonrasında AVM'lere akın etmeye başladı.

Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre; alınan karar sonrasında alışveriş merkezlerinin kapanış saatleri vatandaşlar tarafından sorgulanıyor. Peki avmler kaçta açılıp, kaçta kapanıyor? İşte ayrıntılar...

AVM ler kaçta kapanıyor, kaçta açılıyor?

AVM'LER KAÇTA KAPANIYOR?

Kısıtlamaların sona ermesiyle başlayan normalleşme sürecinde manav, kasap, alışveriş merkezi, pazar yerleri gibi yerler sokağa çıkma yasağı süresince belli saatlerde çalışacak.

Perakende ve hizmet sektöründe faaliyetlerine tam kapanma döneminde ara verilen giyim, tuhafiye, züccaciye, hırdavat gibi mağazalar ile ofis ve ofis vb. İşyerleri hafta içi 07.00-20.00 saatleri arasında hizmet verebilecek.

Öte yandan alışveriş merkezleri (alışveriş merkezleri); Hafta içi 10.00-20.00 saatleri arasında çalışabilecek ve hafta sonları kapalı olacak.

Takvim Gazertesi'nde yer alan habere göre; tam gün sokağa çıkma yasağının uygulanacağı hafta sonları marketlerde temel ihtiyaçlar dışındaki ürünlerin satışına izin verilmeyecek.

AVM ler kaçta kapanıyor, kaçta açılıyor?

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KADEMELİ NORMALLEŞME TAKVİMİ GENELGESİ

-Hafta içi günlerde 07.00-20.00 saatleri arasında gel-al ve paket servis, 20.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis, hafta sonlarında ise 07.00-24.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde faaliyet gösterebileceklerdir.

-Kademeli normalleşme döneminde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmayan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat serbest olacak.

-Kademeli normalleşme döneminde, 65 yaş ve üzeri vatandaşlardan iki doz Kovid-19 aşısını yaptırmış olanlar ile 18 yaş altındakiler için sokağa çıkma kısıtlaması olmayacak.

-Genelgeye göre, 17 Mayıs Pazartesi saat 05.00'ten 1 Haziran Salı günü saat 05.00'e kadar kademeli normalleşme dönemi tedbirleri uygulanacak.
Kademeli normalleşme döneminde hafta içi 21.00-05.00, hafta sonları ise cuma 21.00'den pazartesi 05.00'e kadar sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak.

AVM'ler bayramda açık mı?

AVM sektörünü bu yıl ne bekliyor? 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön