19 / 04 / 2024

AVM'ler nereye gidiyor?

AVM'ler nereye gidiyor?

25 yılda 80’den fazla alışveriş merkezi geliştiren ve 50'den fazla alışveriş merkezi tamamlayan Turkmall'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu perakende sektörüyle ilgili sorularımızı içtenlikle yanıtladı.



 

Cadde 54 projesinin lansmanı dün Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. Projenin ortaklarından olan Turkmall'un Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu toplantı sonrası perakende sektörüne ilişkin sorularımızı yanıtladı.

 

Türkiye genelinde onlarca AVM'nin altına imzasını atan Turkmall, Türkiye’de alışveriş merkezi geliştirme ve yatırımı alanındaki projelere 1992 yılından bu yana öncülük ediyor. 25 yıllık süre içerisinde 80’den fazla alışveriş merkezi geliştiren ve 50'den fazla alışveriş merkezi tamamlayan Turkmall Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Levent Eyüboğlu 6 milyon metrekarelik perakende inşaat alanı geliştirdiklerini, 3 milyon metrekare kiralanabilir perakende satış alanı sağladıklarını söyledi.

 

AVM ler nereye gidiyor?

Levent Eyüboğlu

 

AVM'ler nereye gidiyor?

 

AVM'ler nereye gidiyor? Kiralarda düşüş var mı sorularımıza içtenlikle yanıt veren Eyüboğlu, "İstanbul ve Ankara'da aynı anda yapılmışlıktan dolayı bir sıkışıklık olduğunu hissediyoruz.  İzmir  iki üç projeyi daha kaldırır ama İstanbul ve  Ankara  için aynı şeyi söyleyemeyiz. Anadolu'da her zaman bir potansiyel var. Onun için biz de Anadolu'ya yöneldik. Kiralar düşüyor ama neye göre düşüyor, kim düşürüyor onu bilemiyorum. Bize bakarsanız bizim projelerimizde kiralarda bir düşüş yok ama hani bu biz doğru kiraları oturtmuşuz da o yüzden mi yoksa başkaları çok yüksek kirayla başlamıştı o yüzden mi düşüyor onu ben söyleyemem. Hangi kira düşüyor ona bakmak lazım. Belki başta çok yüksek olarak hedeflenen bazı kiralar vardı, onlar düşüyordur. Mesala Anadolu'da kiralar düşmüyor, çünkü Anadolu'da zaten potansiyele göre kira belirlemişiz." diye konuştu.

 

ABD'de AVM'ler tarihe karışıyor!

 

Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com

 


Geri Dön