28 / 03 / 2024

'AVM'lerde yenilenebilir enerji kullanılsın' önerisi!

'AVM'lerde yenilenebilir enerji kullanılsın' önerisi!

Antalya Kent Konseyi tarafından hazırlanan "2019 Yerel Seçimlerinde Kentin Öncelikleri" raporu yayımlandı. Raporda, AVM'lere yapı izni verilirken kullanacakları enerjinin bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması zorunluluğu getirilmesi önerisi sunuldu.



Antalya Kent Konseyi tarafından hazırlanan "2019 Yerel Seçimlerinde Kentin Öncelikleri" raporunda, alışveriş merkezlerinin ciddi oranda elektrik tükettiği belirtilerek, AVM'lere yapı izni verilirken kullanacakları enerjinin bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması zorunluluğu getirilmesi önerisinde bulunuldu. 

Antalya Son Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, Antalya Kent Konseyi, yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarına yol göstermesi, kentin önceliklerini tartışmak üzere Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda bir araya geldi. Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt'un başkanlık yaptığı toplantıda, "2019 Yerel Seçimlerinde Kentin Öncelikleri" adı altında rapor yayımladı. Raporda, imar planlarından altyapı sorunlarına, çevre sorunlarından kriz yönetimlerine kadar çok sayıda başlığı yer aldı.

Raporun içeri hakkında bilgi veren Başkan Semanur Kurt, Antalya'da istedikleri belediye başkanının halkın içinden geldiğini unutmayacak ve yaptıkları projelerle kentin geleceğini ipotek altına almayacak özellikleri taşıması gerektiğini ifade etti.

16 başlıkta toplandı

16 başlıkta toplanan raporda kentin altyapı sorunlarının bütün şehir mevzuatı açısından yeniden ele alınması ve köyden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerinde imar sorunlarının bir an önce giderilmesi gerektiği ifade edildi. Raporda, bu bölgelerde imar olmadığı için hiçbir altyapı hizmetinin de verilemediği kaydedildi.

Kentte deprem ve kriz anı

Afet zamanlarında geçici iskan alanlarının oluşturulması gerektiğinin belirtildiği raporda, ayrıca kent merkezinde 100 bin civarında riskli ya da çürük yapı olduğu, bunların hızla yenilenmesi gerektiği kaydedildi. Tarım alanlarının imara açılmaması ve korunması için önlemlerin alınması gerektiği açıklanan raporda, "Boğaçay ve Kundu kruvaziyer liman gibi projelerin cazibe merkezi oluşturacağından hayata geçirilmesi halinde tarım alanlarının bölge halkının imara açılma beklentisini yükseltecek olmasından dolayı tarım alanlarının yok olmasına neden olacaktır. Tarım alanları için risk oluşturan bu tür projelerin önlenmesi gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı. 


Geri Dön