26 / 04 / 2024

avm yapı izni

avm yapı izni

Antalya Kent Konseyi tarafından hazırlanan "2019 Yerel Seçimlerinde Kentin Öncelikleri" raporu yayımlandı. Raporda, AVM'lere yapı izni verilirken kullanacakları enerjinin bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması zorunluluğu getirilmesi önerisi sunuldu.

Söğütlüçeşme AVM projesi şimdi de Danıştay'a gitti: Neden AVM yapılıyor?

Kadıköy Kent Suçları Ağı tarafından Söğütlüçeşme'ye AVM projesine karşı Danıştay'a itiraz dilekçesi verildi. Dilekçede, gerekçeli karar hakkının ihlal edildiği belirtildi ve neden AVM yapıldığı soruldu. 

İl Özel İdaresi AVM yapım şartıyla arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat!

Ağrı İl Özel İdaresi Alışveriş Merkezi(AVM) yapılmak üzere taşınmaz satışı gerçekleştirecek. Yatırımcılar tarafından merakla beklenen ihale 7 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleştirilecek.

TOKİ, İstanbul Ümraniye'de 20 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirdi: Rezidans ve AVM yapılabilecek!

TOKİ, İstanbul Ümraniye’de konumlanan 27 bin metrekare civarında büyüküğe sahip “metro istasyonları koruma sınırı” içinde arazinin 20 bin metrekaresinde rezidans ve AVM inşa edilmek üzere plan değişikliğine gitti. Binaların yüksekliği 10 kat olarak açıklandı.

Buca Cezaevi arsasına AVM yapılacak mı?

Buca’da yaklaşık 62 sene hizmet sunan fakat daha sonra şehrin gelişimiyle beraber yerleşim alanlarının merkezinde kalan Buca Cezaevi, 1 ay önce kapatıldı ve tamamen tahliye edildi. Peki şimdi Buca Cezaevi'nin yerinde ne yapılacak?

Adana 5 Ocak Stadyumu'nun yerine millet bahçesi mi yapılacak?

Adana şehir merkezinde konumlanan ve 1938'de hizmete alınan stadyum 5 Ocak Stadyumu'nun yerine AVM inşa edilmesi veya çok katlı yapılaşmalar için uygun hale getirilmesi tartışmalara neden oldu. Bu alanda AVM yapılması ve alanın yapılaşmaya açılması engellendi. Peki stadyumun yerine ne yapılacak?

İstinyePark AVM'nin imar planları yeniden gündemde!

İstinyePark AVM'nin İstanbul Sarıyer'deki arazisine imar izni hastane yapılsın diye verilmişti. Sonradan parsel bazında plan değişikliği ve fonksiyon değişikliği, hastane yerine AVM yapılması, onaylandı.

Muğla’da bir milyon 161 metrekarelik alana yapı izni!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 9 aylık süreç içinde Muğla’da 2 bin 686 bina ile 7 bin 271 daireye yapı ruhsatı verildiğini açıklarken bu alanın bir milyon 161 bin 74 metrekarelik alana sahip olduğu bildirildi.

Kanal İstanbul güzergahındaki Şamlar Köyü imara mı açıldı?

Şamlar Köyü’nün 2 milyon metrekarelik merasının da imara açıldığı öğrenildi. İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, “Meraya lüks konut ve AVM yapılmasının önü açılmış oldu" diye konuştu.

'Konkordato'lu müteahhide yapı izni verilecek!

Konkordato ilan eden ve işlerini askıya alan şirketlere "yetki belgesi verilmemesi" kısıtlaması iptal edildi. Kararla bu kişiler işlerine devam edebilecek...

Söğütlüçeşme'deki AVM Gar projesine tepki!

Kadıköy Söğütlüçeşme’de AVM yapılmak istenmesine tepki gösteren Kadıköy halkı, “Yaşam alanlarımızın bir avuç sermayedara peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz” şeklinde konuştu. 

Artık AVM yapılmaz 'uydu ofis'ler geliyor!

Avi Alkaş, "Türkiye’de bu koşullarda artık kolay kolay AVM yapılamaz" diyor. Alkaş, ofis şirketlerinin ‘Benim 5-7 bin metrekare alanım var. Bunun yarısını kullanacağım. Önümüzdeki 6-8 ay siz bunun kalan yarısını işletir misiniz’ şeklinde taleplerinin olduğunu söylüyor...

2020'nin ilk çeyreğinde 17,4 milyon metrekarelik yapı izni verildi!

TÜİK Ocak-Mart 2020 dönemiyle ilgili yapı izin verilerini açıkladı. 2020 yılının ilk üç ayında bina sayısı yüzde 1,1 ve daire sayısı yüzde 4,0 yükselirken, izin verilen konutların yüzölçümü yüzde 11,4 ve değeri yüzde 4,0 düştü.

Çekmeköy'deki belediye arazisine kültür merkezi yapılacak! 

Çekmeköy Belediyesi'ne ait arsada villa ve AVM yapılacağı ileri sürülmüştü. Eski milletvekili Nusret Bayraktar, konuya ilişkin açıklama yaptı. Bayraktar, araziye kültür merkezi inşa edileceğini belirtti...

avm yapı izni Haberi

avm yapı izni

Antalya Kent Konseyi tarafından hazırlanan "2019 Yerel Seçimlerinde Kentin Öncelikleri" raporunda, alışveriş merkezlerinin ciddi oranda elektrik tükettiği belirtilerek, AVM'lere yapı izni verilirken kullanacakları enerjinin bir kısmının yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlanması zorunluluğu getirilmesi önerisinde bulunuldu. 

Antalya Son Haber Gazetesi'nde yer alan habere göre, Antalya Kent Konseyi, yerel seçimler öncesinde belediye başkan adaylarına yol göstermesi, kentin önceliklerini tartışmak üzere Antalya Kültür Merkezi (AKM) Perge Salonu'nda bir araya geldi. Kent Konseyi Başkanı Semanur Kurt'un başkanlık yaptığı toplantıda, "2019 Yerel Seçimlerinde Kentin Öncelikleri" adı altında rapor yayımladı. Raporda, imar planlarından altyapı sorunlarına, çevre sorunlarından kriz yönetimlerine kadar çok sayıda başlığı yer aldı.

Raporun içeri hakkında bilgi veren Başkan Semanur Kurt, Antalya'da istedikleri belediye başkanının halkın içinden geldiğini unutmayacak ve yaptıkları projelerle kentin geleceğini ipotek altına...