28 / 03 / 2024

Avni Çelik: Kentsel dönüşüm sorunluluk!

Avni Çelik: Kentsel dönüşüm sorunluluk!

Sinpaş Holding'in 40. Yılına özel 10 yeni proje başlattığını kaydeden Çelik, "Kentsel dönüşüm olmazsa olmaz. Birincisi kötü, sağlıksız konutları yenilemek için gerekli. İkincisi kent dokusunu iyileştirmek için gerekli" dedi




Sinpaş Holding sahibi Avni Çelik 8 yılda 6 milyarlık ciro yaptıklarını söyledi  Sinpaş Holding'in 40. Yılına özel 10 yeni proje başlattığını kaydeden Çelik, "Kentsel dönüşüm olmazsa olmaz. Birincisi kötü, sağlıksız konutları yenilemek için gerekli. İkincisi kent dokusunu iyileştirmek için gerekli. Ancak arsa sahiplerinin talepleri çok yüksek" ifadesini kullandı. 

Çorumlu hemşehrimiz Avni Çelik'in sahibi olduğu SİN1AŞ Holding, son 8 yılda 6 milyar lira ciro yaptı. Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik. Sinpaş'ın 1974 yılındaki kuruluşundan bu yana her yıl bUylimeyi başardığını belirterek, -40 yıldır hiç frene basmadıklarını ve istikrarla yollarına devam etliklerini söyledi. 

Sinpaş'ın patronu Çorumlu işadamı Çelik. "I974'te kurulduğumuzdan bu yana her yıl büyüdük. 2006'dan 20l4'e, 8 yılda 6 milyar TL ciro yaptık. Buna karşılık tek başına bu sene rafa koyduğumuz 10 projenin cirosu 6 milyar liraya ulaşıyor" şeklinde konuştu. 

Çelik, projeleri gerçekleştirmek için kesinlikle yurtdışından para bulmaya ihtiyaçları olmadığını, satışlarının olumlu seyrettiğini ifade etti. Çelik, hiçbir zaman dönemin şirketi olmadıklarını belirterek, geçmişten gelen çok güçlü bir birikime sahip olduklarını söyledi. Çelik. 

"Sinpaş Grubu olarak sektörde 40 yıllık uzmanlık ve birikimimizle nitelikli konut projelerinin geliştirilmesinde rol aldık. 

Markalı konut proje geliştiriciliginin öncülüğünü üstlenerek sektörde özel bir yer edindik" dedi. 

Türkiye'nin son 10 yılda ciddi büyüme gösterdiğinin altını çizen Çelik, "Geçen aylarda bir iş ziyareti için gittiğim Katar'dan dönüşte, uçağın Katar'lı hanımlarla dolu olduğunu gördüm. 

Öğrendim ki. alışveriş için Türkiye'ye gidiyorlarmış. 

Türkiye Ortadoğu'dan çok sempatik görünüyor" değerlendirmesini yaptı. Yabancıya konut satışının kurallarını da anlatan Avni Çelik, "Eğer yabancı oturma amacıyla ev alıyorsa bitmiş ev almalı. Ev burada, tapusu burada, parası da burada Yok eğer yatırımcı ise belli riskleri göze alacak" diye konuştu. 

Avni Çelik kentsel dönüşümün bir zorunluluk olduğunu belirterek "Kentsel dönüşüm olmazsa olmaz. 

Birincisi kötü, sağlıksız konutları yenilemek için gerekli. İkincisi kent dokusunu iyileştirmek için gerekli. Ancak arsa sahiplerinin talepleri çok yüksek" ifadesini kullandı. 

Öte yandan 40. Yılını kutlayan Sinpaş'm bu kapsamda başlattığı 10 yeni projenin tutarının da 6 milyar TL'ye ulaştığı belirtildi. 



Çorum Haber


Geri Dön