23 / 04 / 2024

Avrasya Emlak Fuarı'nda 3 milyar dolarlık ciro oluşacak!

Avrasya Emlak Fuarı'nda 3 milyar dolarlık ciro oluşacak!

İstanbul CNR Expo Fuarı'nda düzenlenecek Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'na yabancı yatırımcı akını yaşanıyor. Ali Bulut, Küresel Emlak Raporu'nda Avrupa'nın en cazip emlak piyasası olarak gösterilmesinin Türkiye'ye ilgiyi artırdığını s



İstanbul CNR Expo Fuarı'nda düzenlenecek Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'na yabancı yatırımcı akını yaşanıyor. Ali Bulut, Küresel Emlak Raporu'nda Avrupa'nın en cazip emlak piyasası olarak gösterilmesinin Türkiye'ye ilgiyi artırdığını söyledi. Bulut, '%20'si yabancı yatırımcılardan olmak üzere 3 milyar $'lık ticaret hacmine ulaşırız' dedi

Küresel Emlak Raporu'nun Türkiye hakkındaki olumlu söylemleri, yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgisini artırdı. CNR Holding Fuarcılık Grup Başkanı Ali Bulut, 16-20 Şubat 2011 tarihlerinde düzenlenecek CNR Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'na yabancı emlak devlerinin katılacağını, Küresel Emlak Raporu'nun yatırımcıların dikkatini Türkiye'ye çektiğini ifade etti. Bulut, 'Avrupa'dan Türkiye'deki halka açık şirketlerin hisseleri ile ilgilenen fonlar; Rusya, Ortadoğu gibi bölgelerden ise zengin bireysel yatırımcılar gelecek. Özellikle Ortadoğulular Türkiye'yi kendilerine çok yakın hissediyor, ikinci evlerini İstanbul'dan alıyorlar. Türkiye'de lüks konuta olan talepte Ortadoğuluların büyük payı var' diye konuştu. Sektörün yeni projelerinin vitrine ilk kez CNR'da çıkacağını söyleyen Bulut, fuarda her gelir grubuna uygun projelerin yer alacağını vurguladı.

2 bin yabancı konuk bekleniyor
ALİ Bulut, ziyaretçilerin 500'ün üzerinde projeyi görme imkanı bulacağı fuara 2 bini yabancı olmak üzere 50 bin ziyaretçi beklediklerini belirtti. Fuarın konukları arasında Avrupa Emlak Brokerları Birliği başkanı ile Dünya Altın Konseyi Bölge Başkanı Annand Fakhreddin'in bulunduğunu ifade eden Bulut, bu yatırımcıların ağırlıklı olarak A+ projelerle ilgileneceğini söyledi. Bulut, Türkiye'deki konut projelerinin yüzde 80'nin fuara katılacağını sözlerine ekledi.

Teknik Yapı'da hedef 1,5 milyar TL
Teknik Yapı, 2011 yılında yaklaşık 6 bin konut yaparak 1,5 milyar liralık ekonomik değer yaratmayı hedefliyor. Konut sektörünün 2011'de zorlu dönemler yaşayacağı öngörüsünde bulunan Teknik Yapı Holding Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, köklü ve markalı firmaların fazla sarsılmadan hedefine ulaşacağını söyledi. Gelecek yıl konut sektörünün önüne çıkabilecek birçok engel olduğunu ifade eden Umut Durbakayım, bu engelleri cari açığın büyümesi, genel seçim ve uluslararası mali krizde çıkabilecek ikinci dalga olarak sıraladı.
Gayrimenkul sektöründeki sıkıntının en fazla hissedileceği dönemin yıl ortasına denk düşeceğini tahmin eden Durbakayım 'Genel seçimler ile yaz tatilinin birleşmesi nedeniyle 2011 yılı üçüncü çeyreği, büyüme açısından eksi sonuçlar ortaya koyacaktır. Ancak bu daralmanın, istikrarlı büyüyen ve kendini kabul ettirmiş inşaat firmalarının devreye alacağı yeni projelerle pozitife döneceğini düşünüyorum' dedi. Durbakayım, 2011'de konut fiyatlarında artış beklediğini de ifade etti.

1 MİLYAR LİRALIK PROJEYE BAŞLAYACAK
DURBAKAYIM, Tuzla'da 300.566 metrekarelik arsa üzerinde, Emlak GYO ile hasılat paylaşım modeliyle yapacakları projeyi şöyle anlattı: Bu projede, lükse kaçmadan Bağdat Caddesi'ndeki yüksek kaliteyi, ekonomik rakamlarla sunacağız. Tuzla, markalı konutların Kartal'dan sonraki ilk durağı olacak potansiyele sahip. Tuzla'nın konumuna uygun, ekonomik değerleri ön planda tutan yaklaşık 5.500 konuttan oluşan mini bir şehir yapacağız.  Projemizde kreşten parka, ticaret merkezinden okula kadar geniş sosyal alanlar olacak. Proje büyüklüğü ise yaklaşık bir milyar lira olacak.'

Satışların yüzde 20'si yabancıya
TÜRKİYE'de son dönemde konut arzında patlama olduğunu ve piyasanın 50 milyar dolar seviyesine yaklaştığını vurgulayan Bulut, bu fuarla hedefimiz kriz dolayısıyla sıkışan talebin açılmasını sağlamak ve 3 milyar dolarlık bir ticareti harekete geçirmek' diye konuştu. Bulut, bu 3 milyar dolarlık konut satışı rakamının yüzde 20'sinin yabancı kaynaklı olmasını beklediklerini ifade etti.

Varyap'ın yeni yıl hediyesi 'Jaguar'
VARYAP Meridian müşterilerine yılbaşı sürprizi yapacak. 25 Aralık Cumartesi gecesi, Batı Ataşehir'deki Galeri Varyap'ta Meridian müşterilerine özel bir yılbaşı kutlaması hazırlayan Varlıbaş Holding, gecede davetlilerden birine çekilişle Jaguar marka otomobil hediye edecek.  35. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenecek yılbaşı kutlamasında caz sanatçısı Tufan Ünalp ve Işın Karaca sahne alacak.

MİLPARK'tan yeni yıl kampanyası
MİLPARK, 'yeni yıla yeni evinde' girmek isteyenlere, 15.000 TL'den başlayan peşinat ve 120 aya varan taksit ödeme avantajı ile hemen taşınma fırsatı sunuyor. 'Hemen teslimat' olanağı ile emlak yatırımcılarına da hitap eden Milpark'ta yeni evin beyaz eşyaları da hediye... MİLPA Genel Müdürü Rıza Koçyiğit,  '1. Etap konut teslimine öngördüğümüz tarihte başladık. 15.000 TL peşinat verenler yeni yıla yeni evlerinde girebilirler. 1+1 ve 2+1 daire satın alanlara ise beyaz eşyalarını hediye etmeyi sürdürüyoruz' dedi.
Esenyurt MİLPARK'ta sunulan 'hemen teslimat' imkanının konut yatırımcıları için de cazip olanaklar sunduğunu belirten Koçyiğit, evlerine hemen taşınmak istemeyenlerin kiraya vererek taksit ödemelerini kolaylaştırabileceklerini söyledi.

75 TL alışverişle 'ev'lenme şansı
BURSA Korupark Alışveriş Merkezi yılbaşı özel kampanyası ile 75 TL'lik yeni yıl alışverişi yapan tüm müşterilerine ev kazanma fırsatı sunuyor. Kampanya kapsamında Korupark'tan 75 TL'lik yeni yıl alışverişi yapan tüm ziyaretçiler, alışveriş fişi ile Korupark Evleri'nden 2+1 dairenin 15 Nisan'da yapılacak olan çekiliş kampanyasına katılmaya hak kazanıyor.

Kelebekia'da yılın son fırsatı
SİNPAŞ Yapı tarafından hayata geçirilen Kelebekia'da, sıfır peşinat ve yüzde 5 lansman indirimiyle ev sahibi olmak için son gün 31 Aralık olarak açıklandı. Sancaktepe'de 47 bin metre kare arsa üzerinde inşasına başlanan 440 konutluk Kelebekia'da, sıfır peşinat ve yüzde 5 lansman indirimiyle 1.060 TL'den başlayan taksitlerle ev sahibi olma fırsatı aralık sonuna kadar devam edecek. Projede daire fiyatları 153 bin ila 427 bin TL arasında değişiyor.

Kelebekler Vadisi'nden sürpriz
MÜŞTERİLERİNE yılbaşı sürprizi hazırlayan firmalardan biri de Mimart Yapı. 166 ailenin yaşayacağı 'Kelebekler Vadisi'nin yeni yıl kampanyasında hem yüzde 5 indirim var. Hem de 5 parça ankastre ürün (bulaşık makinesi, fırın, set üstü ocak, davlumbaz, buzdolabı) hediye. Kelebekler Vadisi'nde 23-26 Aralık tarihlerine özel, avantajlı fiyatlar hazırlayan firma, projeyi yerinde görmek ve örnek villayı gezmek için müşterilerini satış ofisine davet ediyor. Projede sınırlı sayıda 2+1 daire ve villaların satışı devam ediyor.

BDDK kararını destekliyoruz
BDDK'nın konut kredilerine sınırlama getirme kararını doğru bulduklarını söyleyen Özyurtlar Şirketler Grubu Başkanı Tamer Özyurt, 'Biz bugüne kadar konut satışlarımızda yüzde 25 peşinatı mutlaka alıp geri kalanını taksitlendiriyorduk. Bugüne kadar kredi dönüşlerinde herhangi bir sorun yaşamadık' dedi. Özyurt, 'BDDK bankacılık sektörü üzerindeki riski azaltmak için böyle bir karar aldı. Hem finans hem de konut sektörünü korumayı amaçlıyor' diye konuştu.


Şenay Büyükköşdere/Akşam

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Emlak Dünyası Avrasya Emlak Fuarı'nda buluşacak

Türkiye'nin Küresel Emlak Raporu'nda Avrupa'nın en cazip emlak piyasasına sahip ülkesi olarak gösterilmesi Türk emlak piyasasına olan ilgiyi artırdı. Bu ilgi Şubat ayında İstanbul CNR Expo Fuarı'nda düzenlenecek Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'na yabancı yatırımcıyı da çekti. CNR Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında CNR Expo'da gerçekleşecek. Son yıllarda çevre ülkelerin de yakın takibinde olan Türk emlak sektörü, CNR Holding Kuruluşu Pozitif Fuarcılık tarafından  TOKİ  ve Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. işbirliğinde 16-20 Şubat 2011 tarihleri arasında düzenlenecek CNR Avrasya Emlak ve Yatırım Fuarı'nda bir araya geliyor. Yılın ilk çeyreğinde sektörün yeni projelerinin vitrine ilk kez CNR'da çıkacağını belirten CNR Holding Fuarcılık Grup Başkanı Ali Bulut, fuarda A+ ve B+ grubu tüketici grubunun yanı sıra her gelir grubuna uygun projelerin yer alacağını söyledi. Bulut, dünya emlak piyasasındaki etkinliğini her geçen gün artıran Türkiye'nin yabancı emlak devlerinin ilgisini çektiğini söyledi. Küresel Emlak Raporu'nun Türkiye hakkındaki olumlu söyleminin yatırımcıları Türkiye'ye çekmede rol oynamaya başladığını, bu iginin fuara katılıma da yansıdığını söyledi.

Sabah Emlak


Geri Dön