26 / 04 / 2024

Avrasya GYO Arnavutköy'deki arsası için Yapı Kayıt Belgesi alacak!

Avrasya GYO Arnavutköy'deki arsası için Yapı Kayıt Belgesi alacak!

Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Arnavutköy'de satmaya karar verdiği 2 arsasının satışından vazgeçtiğini duyurdu. Söz konusu arsalar için Yapı Kayıt Belgesi başvurusı yapılacak...



Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) özel durum açıklaması yaptı.

Avrasya GYO İstanbul İli Arnavutköy İlçesi Deliyunus mahallesi Türkmen Mezarlığı mevkiinde bulunan gayrimenkullerini 8 milyon 170 bin TL+KDV bedelle Polenezyum Gayrimenkul İnşaat ve Ticaret A.Ş.'ye satmaya karar vermişti.

Ancak satış işlemlerinin tamamlanma çalışmaları sırasında imar affı olarak bilinen Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin düzenleme yapılacağı yetkililer tarafından açıklanmış olduğundan, söz konusu düzenlemeden faydalanmak amacıyla satış işlemi beklemeye alındı

İlgili gayrimenkuller için Yapı Kayıt belgesi alınması için yasal süreleri içerisinde başvurulacak ve başvuru sonucuna göre süreç tekrar belirlenecek.

Avrasya GYO'nun KAP açıklaması: 
Şirketimizin portföyünde bulunan İstanbul İli Arnavutköy İlçesi Deliyunus mahallesi Türkmen Mezarlığı mevkiinde bulunan 261 ve 944 parsel numaralı taşınmazların satışına ilişkin alınan yönetim kurulu kararı 29.03.2018 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformunda duyurulmuş olup satışın tamamlanma tarihi 15.04.2018 olarak belirlenmiştir. Satış işlemlerinin tamamlanma çalışmaları sırasında imar affı olarak bilinen Yapı Kayıt Belgesi verilmesine ilişkin düzenleme yapılacağı yetkililer tarafından açıklanmış olduğundan, söz konusu düzenlemeden faydalanmak amacıyla satış işlemi beklemeye alınmıştır. Resmi gazetede yayınlanan Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslara ilişkin düzenlemeden faydalanılarak ilgili taşınmazlara Yapı Kayıt belgesi alınması için yasal süreleri içerisinde başvurulacak olup,  Gayrimenkul Yatırım Ortaklıkları Esaslar tebliğinin 22.maddesi kapsamında başvuru sonucuna göre süreç tekrar belirlenecektir.

Avrasya GYO Arnavutköy'deki 2 arsasını 8.7 milyona sattı!
 


Geri Dön