20 / 04 / 2024

Avrasya’nın akıllı şehri Zeytinburnu oldu!

Avrasya’nın akıllı şehri Zeytinburnu oldu!

Marka Şehirler Zirvesi’ne katılan Zeytinburnu Belediyesi, ilçe genelinde kullanılan akıllı şehir uygulamalarını yurt içi ve yurt dışından katılımcılara tanıttı.




TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Avrasya Kent Fuarı, yurt içinde ve yurt dışında uygulanan başarılı belediye projelerine kapılarını açtı. Fuar kapsamında düzenlenen Marka Şehir Zirvesi'ne katılan yöneticiler ve belediye başkanları, faaliyet gösterdikleri alanlarda yüzlerce akıllı uygulamalarını katılımcılara anlattı. Avrasya Bölgesi’ndeki yöneticilerin ve belediye başkanlarının yönettikleri şehirlerin gelişimi için uyguladıkları projeleri anlattığı zirvede, Zeytinburnu Belediyesi de akıllı teknolojiyi kullandığı Elektronik Belge Yönetim Sistemi, e-belediye, e-devlet, şehir rehberi, coğrafi otomasyon sistemi, mobil uygulamalar, meclis toplantılarının canlı yayını ve çözüm merkezi gibi uygulamalarını tanıttı.


"BELEDİYEMİZDE CİDDİ UYGULAMALARI DEVREYE ALDIK"


Zirvede katılımcılara sunum gerçekleştiren Zeytinburnu Belediye Başkan Yardımcısı Erdem Zekeriya İskenderoğlu, ilçe hakkında bilgiler verdi. Vatandaşların memnuniyetini arttırmak amacıyla ciddi uygulamaları devreye aldıklarını belirten İskenderoğlu, “Yaklaşık 300 bin nüfuslu 13 mahalleye sahip bir ilçeye, bin 300 - bin 400 personelimizle hizmet vermekteyiz. Vatandaş odaklı hizmet anlayışımız ile birlikte bilişim ve teknolojideki gelişmelere ayak uydurarak onlara daha iyi hizmet sunabilmenin gayreti içerisindeyiz. Bugüne kadar yapmış olduğumuz bir çok uygulamaya akıllı şehir uygulamalarını da entegre ederek vatandaşlarımızın hizmetine daha hızlı, teknolojik, güvenli ve şeffaf uygulamaları sunduk.” dedi.


"TEKNOLOJİYİ EN VERİMLİ VE EN HIZLI ŞEKİLDE KULLANMAYI HEDEFLİYORUZ"


Gelişen teknolojinin getirdiği yenilikleri belediyecilikte uygulamaya devam edeceklerini sözlerine ekleyen İskenderoğlu, “Belediyecilikte kullandığımız uygulamalara örnek verecek olursak: Birincisi “Elektronik Belge Yönetim Sistemi”dir. Bu sistemle birlikte vatandaşlarımızın bizden daha iyi, hızlı, kaliteli ve verimli hizmet almasını sağladık. Bu sistemle şeffaf bir kurum haline dönüşmüş olduk. Bizim bu uygulamalarla öncelikli hedefimiz vatandaşlarımıza hızlı, kaliteli, verimli ve teknolojik olarak vatandaş odaklı hizmet sunmaktır. Teknolojiyi en verimli ve en hızlı şekilde kullanmayı hedefliyoruz. Bu sürece kadar bunu hedefledik, bundan sonra da devam ettireceğiz.” diye konuştu.


Tören sonunda İskenderoğlu’na Zeytinburnu’na Belediyesi adına plaket takdim edildi.



Zeytinburnu Belediyesi



Geri Dön