23 / 04 / 2024

Avrupa Merkez Bankası Üyesinden flaş enflasyon açıklaması

Avrupa Merkez Bankası Üyesinden flaş enflasyon açıklaması

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Schnabel, Avrupa'da enflasyonun yukarı gitmeye devam edeceği yönünde beklentisini açıklarken fiyat artışlarının kalıcı hale geldiğini söyledi.



 

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Isabel Schnabel, enflasyonun daha da yükselmeye devam edeceğine inanmak için hala nedenler bulunduğunu ifade etti. Euro Bölgesi'nde enflasyonun yukarı yönlü hareketin devam edeceğini, fiyat artışının ise daha önce öngörülenin üzerinde kalıcı olacağını dile getiren Schnabel, resesyon riskinin de arttığını söyledi. Schnabel'in açıklamaları akıllara Avrupa Merkez Bankası'nın faiz artırımında daha da şahinleşip şahinleşmeyeceği sorusunu akıllara getirdi. Hatırlanacağı üzere Avrupa Merkez Bankası, Eylül ayı başında yaptığı toplantıyla politika faizini 24 yıllık tarihinde ilk kez 75 baz puan artışla yüzde 1,25'e yükseltmişti.

"Enflasyon daha kalıcı olabilir"

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön