25 / 04 / 2024

Avrupa Merkez Bankası Üyesinden flaş enflasyon açıklaması

Avrupa Merkez Bankası Üyesinden flaş enflasyon açıklaması

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Schnabel, Avrupa'da enflasyonun yukarı gitmeye devam edeceği yönünde beklentisini açıklarken fiyat artışlarının kalıcı hale geldiğini söyledi.



Spuerkeess of Luxemburg tarafından düzenlenen bir konferansta konuşan Isabel Schnabel, fiyat artışlarının genele yayılmakta olduğuna ve ürünlerin büyük bir bölümünde kaydedilen fiyat artışlarının yüzde 3'ün üzerinde olduğuna dikkat çekerek, "Enflasyonun kısa vadede biraz daha yukarı gideceğine inanmak için güçlü nedenler var. Enflasyon, düşündüğümüzden daha ısrarcı, kalıcı olabilir" diye konuştu.

Öte yandan Isabel Schnabel, işgücü piyasasının oldukça dayanıklılık gösterdiğine dikkat çekerek, "Ücret verisi bize enflasyonun ikinci tur etkilerinin henüz gerçekleşmediği yönünde rahatlık sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Fitch Raitings: Avrupa'da mali riskler artıyor

Derecelendirme kuruluşu Fitch, Rus doğal gazının Avrupa'ya akışının durma noktasına gelmesi nedeniyle Avrupa ülkelerinde mali risklerin arttığı uyarısında bulundu. Enerji krizlerinin Batı Avrupa ülkelerinde büyük bütçe maliyetlerine neden olacağını belirten Fitch, enerji krizinin pandemi sonrasında kamu finansmanında toparlanmayı engelleyeceğini ifade etti. Fitch, bütçe açıkları ve borç seviyelerinin politika yanıtlarını yansıtacağını ifade ederek Euro Bölgesi ve İngiltere'de daralma beklendiğini açıkladı. Fitch'in açıklamasında, Rusya'dan boru hattı ile doğal gaz gelişinin neredeyse durma noktasına gelmesinin Euro Bölgesi ve İngiltere'de resesyonu tetikleyeceği, 2023 yılında Euro Bölgesi ekonomisinde yüzde 0,1 ve İngiltere'de yüzde 0,2 daralma beklendiği ifade edildi. Derecelendirme kuruluşu Fitch, Euro Bölgesi ve İngiltere için enflasyon tahminlerinin perakende gaz ve elektrik fiyatlarının 2021 Nisan'dan bu yana görülen yüzde 50-60 artışın üzerinde yüzde 30-35 daha artacağını öngördüğünü de açıkladı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön