26 / 04 / 2024

Avrupa Yakası'nda kiralanan adliye hizmet binaları mecliste!

Avrupa Yakası'nda kiralanan adliye hizmet binaları mecliste!

İstanbul ili Avrupa yakası bölgesinde bulunan ve kiralanmış olan adliye hizmet binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul ili Avrupa yakası bölgesinde bulunan ve kiralanmış olan adliye hizmet binalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tanal, ''İstanbul Milletvekili İstanbul ili Avrupa Yakası bölgesinde birden fazla adliye bulunduğu ve söz konusu bazı adliyelerin kiralık olduğu bilinmektedir'' diye konuştu. 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:
1. Toplam kaç tane adliye hizmet binası bulunmaktadır? 

2. Adliye hizmet binalarından kaç tanesi kiralıktır? 

3. Adliye hizmet binaları hangi kişi ya da kurumlardan kiralanmıştır? Kiralama işlemleri  hangi usulde yapılmıştır? 

4. Kiralanan binaların yapılış amacı, tasarımı ve planlanması adliye hizmet binası olarak  hizmet vermeye uygun mudur? 
5. Adliye hizmet binalarına ödenen aylık kira bedelleri her bir bina için ne kadardır ve iş  bu soru önergesinin verildiği tarihe kadar toplam ne kadar kira bedeli ödenmiştir? 

6. Adliye hizmet binalarında kaç araçlık yahut metrekarelik otopark  bulunmaktadır? Söz konusu otoparklardan kimler yararlanabilmektedir? 

7. Küçükçekmece Adliyesi İcra Müdürlükleri ve Bakırköy Adliyesi İcra  Müdürlükleri’nin taşınacağı iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise söz konusu taşınma işleminin gerekçesi nedir? Taşınılacağı iddia edilen bölgeye yeterli toplu taşıma ve vatandaşların beslenme ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte işletme bulunmakta mıdır? Taşınma kararı alınmadan önce taşınılacak bölgenin vatandaşın ihtiyaçlarını karşılayıp karşılamayacağına ve bölgenin taşınmaya uygun olup olmayacağına ilişkin herhangi bir araştırma yapılmış mıdır? 

8. İstanbul ili Avrupa Yakası bölgesinde kilometrekarelerce devlet arazisi bulunmasına rağmen ilgili arazilere adliye hizmet binası yapılmaksızın hangi gerekçe ile özel kişi ve kurumlardan adliye hizmet binası kiralanmaktadır? 
 


Geri Dön