26 / 04 / 2024

kiralık adliye hizmet binaları

kiralık adliye hizmet binaları

İstanbul ili Avrupa yakası bölgesinde bulunan ve kiralanmış olan adliye hizmet binaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanal, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kiralık evlerde flaş gelişme! Bu detay zora sokacak

Kiralık evde yeni dönem başladı. Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında Antalya’ya göç edenler tüm dengeleri altüst etti. Özellikle 'ev- oda kiralama'larının yaygınlaştığına dikkat çeken uzmanlar, konut içerisindeki oda kiralama hizmetinin arttığını, her şey dahil hizmet veren otellerde çok ciddi dönüşüme

Aile hekimlerinden uygun kiralık konut uyarısı: Sağlık sistemi çökebilir

Türkiye'de yaşanan konut krizi ve kiralık konut fiyatlarındaki aşırı yükselişler sağlık sistemini tehdit ediyor. Uygun fiyatlı konut bulamayan aile hekimleri, aile sağlığı merkezlerinin hizmet veremez duruma gelebileceğini ve sistemin çökme riskiyle karşı karşıya olduğunu açıkladı.

Kiralık binalarda hizmet veren Bakanlık birimleri mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, kiralık binalarda hizmet veren Bakanlık birimlerine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Fatih Belediyesi'nin Günlük Kiralık Ev Toplantısı bugün!

‘Günlük Kiralık Evlerle’ İlgili Fatih Belediyesi’nin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı ile Birlikte Yaptığı Çalışmalarla İlgili Basın Bilgilendirme Toplantısı bugün saat 14.00 da Fatih Belediyesi Hizmet Binası’nda yapılacak.

Hatay Antakya'da 1.6 milyon TL'ye yapım karşılığı kiralık sosyal tesis!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından, Antakya Cumhuriyet Mahallesi'nde yapımı karşılığı 30 yıl süreyle kiralık Konaklama Sosyo-Kültürel Tesis alanı 1 milyon 656 bin 791 TL bedelle ihaleye çıkarıldı...

Kiralık evde aile konutu şerhi!

Aile konutu, resmi olarak evli olan ailelerin yaşamını sürdürdükleri mekan olup, tapu üzerine aile konutu şerhi konulabiliyor. Peki, kiralık evde aile konutu şerhi olur mu? Aile konutu ile ilgili kira sözleşmesi nasıl feshedilir?

Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Apartmanda, hayvan beslemek ile ilgili kanunen herhangi bir yasak bulunmuyor. Ancak, bu yasağı koyma hakkı kat maliklerine veriliyor. Peki, kiralık evde evcil hayvan beslenir mi? Kiralık evde köpek beslemek yasak mı?

Kiralık evde emlakçı komisyonu ne kadar?

Taşınmaz kiralamak için bir emlakçıya danıştığınızı ve emlakçı aracılığı ile kiralık bie ev bulduğunuzu farz edelim. Bu durumda emlakçıya komisyon vermeniz gerekiyor. Peki, kiralık evde emlakçı komisyonu ne kadar?

Kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Mesken kiralamalarında evin içerisinde yapılan giderlerden hangilerinin ev sahibine hangilerinin ise kiracıya ait olduğu, merak edilen hususlar arasında yer alıyor. Peki, kiralık evde kombi arızası kime aittir?

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık daire sayısı düşüyor!

Konya'da satılık daire sayısı artarken, kiralık ev sayısı da düşüyor. İnşaat sektörünün her geçen gün geliştiği Konya'da, birçok bina yükselse de kiralık daire bulma oranı her geçen düşüyor...

Ormanada kiralık portföyünü sunuyor!

Ormanada sınırlı sayıda ayırdığı kiralık portföyünü sunuyor. Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım’ın konut projesi Ormanada Zekeriyaköy’de, “ önce otur, sonra satın al ” dönemi başlıyor.

Ormanada sınırlı sayıda ayırdığı kiralık portföyünü sunuyor!

Yaşayan bir mahalleye dönüşen Ormanada sınırlı sayıda ayırdığı kiralık portföyünü sunuyor.Eczacıbaşı Gayrimenkul Geliştirme ve Yatırım’ın konut projesi Ormanada Zekeriyaköy’de, “önce otur, sonra satın al” dönemi başlıyor.

Günlük kiralık ev ruhsatı nasıl alınır?

Günlük kiralık evler hakkında yapılan yasal düzenlemelere göre, günlük kiralık evler pansiyon statüsüne alınarak bu evler için ruhsat alınması gerekiyor. Peki, günlük kiralık ev ruhsatı nasıl alınır?

kiralık adliye hizmet binaları Haberi

kiralık adliye hizmet binaları

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul ili Avrupa yakası bölgesinde bulunan ve kiralanmış olan adliye hizmet binalarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanal, sorusunun Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tanal, ''İstanbul Milletvekili İstanbul ili Avrupa Yakası bölgesinde birden fazla adliye bulunduğu ve söz konusu bazı adliyelerin kiralık olduğu bilinmektedir'' diye konuştu. 

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal'ın soruları:
1. Toplam kaç tane adliye hizmet binası bulunmaktadır? 

2. Adliye hizmet binalarından kaç tanesi kiralıktır? 

3. Adliye hizmet binaları hangi kişi ya da kurumlardan kiralanmıştır? Kiralama işlemleri  hangi usulde yapılmıştır? 

4. Kiralanan binaların yapılış amacı, tasarımı ve planlanması adliye hizmet binası olarak  hizmet vermeye uygun mudur? 
5. Adliye hizmet binalarına ödenen aylık kira bedelleri her bir bina için ne kadardır ve iş  bu soru önergesinin...