25 / 04 / 2024

Avrupa'da ofis alımları yüzde 34 arttı!

Avrupa'da ofis alımları yüzde 34 arttı!

Rapora göre Avrupa'da ofis alımları 2010 yılının ilk çeyreğine kıyasla yüzde 6,2009'un ikinci çeyreğine kıyasla ise yüzde 34 büyüme gösterdi



JONES Lang LaSalle 2010 İkinci Çeyrek Avrupa Gayrimenkul Saati Raporu'na göre, Avrupa ekonomilerindeki tasarruf tedbirleri finansal pazarlarda yeni bir ekonomik belirsizlik dalgasını tetiklemesine rağmen 2010 yılının ikinci çeyreğinde ofis pazarlarında olumlu sinyaller araş gösteriyor.

Rapora göre Avrupa'da ofis alımları 2010 yılının ilk çeyreğine kıyasla yüzde 6,2009'un ikinci çeyreğine kıyasla ise yüzde 34 büyüme gösterdi. Jones Lang LaSalle Türkiye Yönetici Direktörü Alan Robertson ise raporla ilgili açıklamasında, "Yılın ilk yansında kurumsal kiracıların yeni ofis taleplerinde bir artış olduğunu gördük. Ancak bu henüz büyük sayıda işlemlere dönüşmedi. Şu an görüşülmekte olan anlaşmalara bakarsak, yılın ikinci yarısında toplam alımın önemli ölçüde yükselmesini umuyoruz. İkinci çeyrekte kiralar, İstanbul'da dengesini sürdürdü. Avrupa yakasında Merkezi İş Alanları’ndaki başlıca kira oranlan ay bazında m2 başına 30 euro olarak seviyesini korudu" ded.
Vatan

 


Geri Dön