16 / 04 / 2024

Avrupa'nın en büyük çöp biyogaz tesisi İstanbul'da!

Avrupa'nın en büyük çöp biyogaz tesisi İstanbul'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSTAÇ A.Ş Enerji Yönetimi Şefi Fırat Sarp, Avrupa ' nın en büyük çöp biyogaz tesisinin İstanbul ' da olduğunu söyledi...



İSTAÇ Enerji Yönetimi Şefi Fırat Sarp, "Odayeri Çöp Biyogazı tesisi 2015'te 1 milyon kişinin elektrik ihtiyacını karşılar" dedi.


İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSTAÇ A.Ş Enerji Yönetimi Şefi Fırat Sarp, Avrupa'nın en büyük çöp biyogaz tesisinin İstanbul'da olduğunu söyledi. Odayeri Çöp Biyogazı (LFG) enerji üretim tesisinin 34 megavatlık kurulu güçle Avrupa'da ilk sırada yer aldığını vurgulayan Sarp, Odayeri ve Şile Kömürcüoda tesisleri, 2008'den beri faaliyette olduğunu belirterek, "Üretilen elektriğin yenilenebilir enerji kaynağı olması nedeniyle, piyasada işlem görmeden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından destekleniyor" dedi.Sarp, "Yılda, İstanbul'daki 230 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak kadar enerji üreten İSTAÇ, 2015 yılının ilk çeyreğinde 1 milyon kişinin elektrik ihtiyacına eşdeğer, net 55 megavat saatlik bir üretim planlıyor" diye devam etti. 


Akşam 




Geri Dön