24 / 04 / 2024

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri!

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri!

Avustralya'da toplu konut kulelerinde sert koronavirüs önlemleri alındı. Tüm kulelerin karantina altına alınmasının dışında 500 polis kuleler için görevlendirildi.



Avustralya'nın Victoria eyaletinde 9 toplu konut kulesinde çıkan yeni tip Koronavirüs (Covid-19) vakalarının yükselmesiyle önlemler daha da artırıldı. Tüm kulelerin karantina altına alınmasının dışında 500 polise kuleler için görev verildi.

The Guardian'da yer alan habere göre, Avustralya'da Sağlık Bakanlığı'nın üst düzey yetkilisi Paul Kelly eyaletteki Koronavirüs vakalarının merkezi hâline gelen kuleleri tanımlamak için 'dikey cruise gemileri' ifadesini kullandı. Karantina altında kalan yaklaşık 3 bin kişi ise kendilerine gıda ulaştırmada yaşanan sıkıntılar ve 500 polis memuruyla birlikte uygulanan 'sert tecrit' uygulaması nedeniyle şikâyet ediyor.

Primis Player Placeholder

Victoria eyaletinde hafta sonu vaka sayılarının yükselmesiyle vakaların kaynağı bilim insanları ve yetkililer tarafından araştırılıyor. Eyalet yöneticisi Daniel Andrews, sert tecritlerin toplu konutlarda yaşayanlar için 'tat kaçırıcı bir tecrübe olabileceğini' buralarda yaşayan vatandaşların pek çoğunun sağlık durumunun kötü olduğunu sözlerine ekledi ancak tüm kenti karantinaya almadan önce bu adım atılıyor.


Geri Dön