26 / 04 / 2024

Konut sigortasında koronavirüs destekleri!

Konut sigortasında koronavirüs destekleri!

Konut sigortalarına koronavirüs önlemleri alınmaya devam ediyor. Sigorta şirketleri koronavirüs kapsamında birçok önlem alarak, yeni düzenlemeler yaptı...



Koronavirüs önlemleri kapsamında konut sigortalarında yüzde 25’e varan oranlarda indirim yapan sigorta şirketleri, taksit ödeme sayılarında da uzatmalar yaptı, taksit sayıları 12 aya kadar uzatıldı. Koronavirüs salgını döneminde primini ödeyemeyen vatandaşın poliçeleri de iptal edilmeyecek.

Hürriyet'te yer alan habere göre; sigortacılar, koronavirüs salgınına karşı peş peşe tedbirler açıkladı. Kout ve iş yeri sigortaları primlerinde yüzde 25’e varan oranlarda indirim uygulanırken sigortalıların taksit ödeme sayıları da 12 aya kadar yükseltildi.

Konut sigortalarına ilişkin yapılan değişiklikler şöyle: 

Anadolu Sigorta: Konut, iş yeri hasar taleplerinde uzaktan görüntülü ekspertiz ile raporluyor. Sağlık çalışanlarına kasko, konut, sağlık sigortalarında indirim sağlıyor.

Axa Sigorta: Konut ve iş yeri sigortalarında taksit sayısını 10 olarak belirledi. Konut poliçelerinde yüzde 10 ‘evde kal’ indirimi uyguluyor. Sağlık çalışanlarının kasko, konut poliçelerinde ve sağlık kurumlarının poliçelerinde yüzde 15 indirim yapıyor. Konut ve kaskoda ‘1 Ay Bedava’ kampanyası başlattı.

Allianz Sigorta: Konut hasarlarında hasar ödeme limitini 5 bin TL olarak güncelledi. 

Güneş Sigorta: Konut poliçelerinde 12 ay taksit fırsatı tanıyor. Kasko, konut, ferdi kaza ve kritik hastalıklar ürünlerinde yüzde 5, sağlık çalışanlarına da ayrıca yüzde 15 ek indirim olanağı sağlıyor. 

HDI Sigorta: Konut sigortasında 65 yaş üstü kişilere yüzde 7.5, sağlık personeline kaskoda yüzde 15 indirim sağlıyor. İş yeri, konut sigortalarında ekspertiz olmadan evraklar üzerinden yapılan ödeme tutarını 5 bin TL'ye yükseltti. Konut poliçelerinin peşinat ödemelerini Ramazan Bayramı sonrasına kadar erteledi. 

Konut sigortası hakkında bilinmesi gereken her şey!

Konut sigortası yaptırırken dikkat!


Geri Dön