26 / 04 / 2024

Aybars Yıldırım'ın kaçak inşaatıyla ilgili savcılığa suç duyurusu!

Aybars Yıldırım'ın kaçak inşaatıyla ilgili savcılığa suç duyurusu!

Çeşme Belediyesi, otel inşaatı ruhsatıyla apartmanlar yapan CHP’li Aybars Yıldırım ile ilgili savcılığa suç duyurusu yaptı. Ayrıca 25 bin lira da imar para cezası verildi.



İzmir'in ünlü turistik ilçesi arasında bulunan Çeşme'de CHP'li Belediye Meclis üyesi Aybars Yıldırım tarafından yapılan imar usulsüzlüğü, kent gündemine bomba gibi düştü. Sabah Gazetesi'nden Ertan Gürcaner'in haberine göre; Yıldırım'ın 2018 yılında turizm imarından yararlanıp otel ruhsatı alıp inşaatına başladığı İnönü mahallesindeki yapıyı, 6 katlı, 29 daireli apartmana çevirerek satışa çıkarmasının ortaya çıkması sonrasında Çeşme Belediyesi, söz konusu yapıyı mühürleyip encümene gönderdi.

Aybars Yıldırım ın kaçak inşaatıyla ilgili savcılığa suç duyurusu!

Belediye encümeni ise söz konusu kaçak yapıyla ilgili yıkım kararı verildi. Yaşananlar bununla da kalmadı. 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 5940 sayı ile değişen 42. Maddesi hükümleri tarafından Yıldırım'a 25 bin lira da imar para cezası verildi. Belediye ayrıca Çeşme Cumhuriyet Savcılığına Yıldırım hakkında 'Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapmaktan' suç duyurusu yaptı.

İSTİFA ET ÇAĞRISI

Yaşananlar karşısında sert tepki veren AK Parti Çeşme İlçe Başkanı İlter Etike, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı. CHP'li belediye meclisi üyesi Aybars Yıldırım'ın her türlü ahlaki değerin dışında otel yapacağım diye konuşarak aldığı ruhsatın gereğini yapmayarak talan edilmek istenen Çeşme rantına bir örnek olarak ruhsata muhalif yasa dışı rezidans daireler yaptığını ve bunları sattığını söyleyen Etike; "Yıldırım yaptığı açıklama ile yolsuzluğunu kabullenerek kamuoyundan sözde özür dilemiştir. Çeşme, siyasetini ve gündemini kirleten bu CHP'li siyasetçileri hak etmemektedir. Özrü kabahatinden büyük olan bu kural tanımazlıklar karşısında belediye meclis üyesini istifaya davet ediyorum" açıklamasında bulundu.

Aybars Yıldırım Çeşme'de otel inşaatı ruhsatıyla apartman mı yaptı!


Geri Dön