19 / 04 / 2024

Aybars Yıldırım’ın kaçak binasında şaşırtan ilan!

Aybars Yıldırım’ın kaçak binasında şaşırtan ilan!

CHP’li Aybars Yıldırım’ın Çeşme’de otel yaptıracağım diyerek inşa ettiği 6 katlı binaya yıkım kararı çıktı. Yapı kayıt belgesi iptal edilen binada ‘satılıktır’ ilanı olması şaşırttı.



İzmir'in dünyaca ünlü turistik ilçesi Çeşme'de CHP'li Belediye Meclis üyesi Aybars Yıldırım'ın yaptığı imar usulsüzlüğünde tartışmalar devam ediyor. CHP'li Yıldırım tarafından 2018'de turizm imarından yararlanıp otel ruhsatı alıp inşaatına başladığı İnönü mahallesindeki yapıyı, 6 katlı, 29 daireli apartmana dönüştürerel satışa çıkarmasının ortaya çıkmasından sonra Çeşme Belediyesi, söz konusu yapıyı mühürleyip encümene gönderildi. Belediye encümeni de söz konusu kaçak yapıyla ilgili yıkım kararı verdi. Y

Sabah Egeli'de yer alan habere göre; 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 5940 sayı ile değişen 42. Maddesi hükümlerince Yıldırım'a 25 bin lira da imar para cezası kesildi. Belediye ayrıca Çeşme Cumhuriyet Savcılığına Yıldırım'la ilgili 'Yapı ruhsatiyesi alınmadan veya ruhsata aykırı olarak bina yapmaktan' suç duyurusunda bulundu. Fakat kaçak durumda bulunan ve yapı kullanma izni olmayan binanın camlarında helen 'satılıktır' ilanlarının yer alması şaşırttı.

'ŞIKAYET ALDIK'

Hukuksuzluğu önce belediyeye ve sonra da CİMER'e şikayet ettiğini söyleyen Ekinoks  İzmir  Çevre ve Kültür Derneği Başkanı Başak Yasemin Kumaş, CHP'i Yıldırım'ın, Çeşme Belediye Meclisi'nin İmar Komisyonu'nda yer aldığını hatırlattı. Kumaş, "Belediye içerisindeki bazı kişiler memurlarla iş birliği yaparak kendi inşaatları için izin ve onay ruhsatı alıyor. Dernek olarak sürekli bu tür şikayetler alıyoruz. Kişilerle, onların yaptıkları inşaatlarla derdimiz yok ama burada imara aykırı işlemler var. Bunu yapan da İmar Komisyonu'nda görev alan, encümende görev alan meclis üyesi. Bu kişiler böyle yapınca vatandaş da 'Bunlar mecliste olmamalı' diye tepki gösteriyor. Çeşme'nin çok ciddi sorunları var. Bunlarla uğraşmak gerekiyorken, hatta imar yolsuzluklarına karşı savaş açmak gerekiyorken, yaptıkları etik değil" dedi.

KENDINI SAVUNDU

CHP'li Aybars Yıldırım ise kendini şöyle savundu: "Yapı kayıt belgesinin iptali söz konusu olunca birtakım konularda itirazda bulundum. Şu an bir yandan işin mahkeme boyutu sürüyor. Bir yandan da tadilat projemin belediyeden onaylanmasını bekliyorum. Bütün bunlar sürerken 'Yıkılsın', 'Etik değil' gibi bir kampanya başlatıldı. Bunu doğru bulmuyorum. Tadilat projemi belediyeden bekleyeceğim tadilatım onaylandıktan sonra da binamın imara aykırı kısımlarının düzeltilmesi için gerekli faaliyetlerde bulunacağım. İmar kirliliği tamam ancak imar usulsüzlüğü yok. İşlemler sonuçlandıktan sonra gereken açıklamaları yapacağım." 

Çeşme'de kaçak inşaat yapan Aybars Yıldırım yargılanıyor!


Geri Dön