19 / 04 / 2024

Ayçiçek yağı fiyatları artık yüz güldürecek! Fiyatlarda beklenen düşüş! İşte detaylar!

Ayçiçek yağı fiyatları artık yüz güldürecek! Fiyatlarda beklenen düşüş! İşte detaylar!

Ayçiçek yağı fiyatları düşüyor. Uzun bir süredir beklenen oldu. Ayçiçek yağı fiyatlarında düşüş bekleniyor. İşte detaylar!



BU YIL AYÇİÇEĞİ HASADINDAN BEKLENTİ BÜYÜK!

Balıkesir’de ayçiçeği hasadına başlandı. Bu hasattan beklenti büyük. Manyas’ta geçen yıla göre ekim alanı yüzde 50 artış gösteren ayçiçeği, bu yıl yaklaşık 30 bin dekar alanda ekildi.

Ülkenin en büyük ayçiçeği alıcısı olan Trakya Birlik Yağlı Tohumlar Kooperatifinin ayçiçeği fiyatlarını yağ oranlarına göre ton bazına göre 12 bin ile 13 bin 800 lira olarak belirlemesi sonrası serbest piyasada tüccarın ton bazında 9 bin lira, Tarım Kooperatiflerin de 10 bin 400 lira fiyat uygulaması ayçiçeği üreticilerini Yağlı Tohumlar Kooperatifine yöneltmesine neden oldu.

ORTAK OLMALARI KONUSUNDA ÇAĞRI YAPILDI!

Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatif Başkanı Sadettin Kalpakçı, konuya dair bazı açıklamalarda bulundu. Her yıl ayçiçeği için Yağlı Tohumlar Kooperatifine üreticilerin rekolte beyannameleri vermeleri gerektiğinin altını çizen Manyas Yağlı Tohumlar Kooperatif Başkanı Sadettin Kalpakçı, "Bize bu yıl 226 ortağımız rekolte beyannamesi verdi. Piyasanın üzerinde bir fiyat uyguladığımız için bize ortak olmayan üreticilerimiz ortak olalım diye gelmektedirler, ama bu şu sıralarda bu pek mümkün değil. Rekolte beyannamesi verilmeden önce olsaydı bu talepleri geri çeviriyoruz böyle bir durum olmasaydı geri çevirmezdik ama şimdi planlama yapıldığı için gönlümüz buna el vermese de ortak kabul etmiyoruz. Biz defalarca çiftçilerimize ortak olmaları çağrısında bulunduk. Şu anda verim oranı ortalama 250 ile 300 kilogram aralığında gidip gelmektedir. Bilindiği gibi yüzde 40 yağ bazlı ayçiçeği için 12 bin ton TL bazında da en yüksekte yüzde 50 yağ oranlı ayçiçeği için ise 13 bin 800 ton/TL uygulanıyor" şeklinde konuştu. Manyas ilçesi genelinde ortalama yağ oranının yüzde 45-46 aralığında oluştuğu da açıklandı.

Kış gelmeden kışlıklarınızı hazır edin! kışlık giyimde tedarik sıkıntısı! işte kışlık giyim fiyatlarındaki değişim

Araç sahipleri üzülecek! İşte 15 Eylül Perşembe güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!

Bugün çeyrek, yarım, ata altın ne kadar? 15 Eylül Perşembe 22 ayar bilezik kaç TL?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön