19 / 04 / 2024

Ayçiçek yağı satışlarına yasak geldi! 1 Nisan'dan itibaren artık yenisi gelmeyecek

Ayçiçek yağı satışlarına yasak geldi! 1 Nisan'dan itibaren artık yenisi gelmeyecek

Ayçiçek yağındaki fiyat artışları ve ayçiçek yağına talebin artması nedeniyle piyasada stok sorunları yaşanmaya başlamıştı. Türkiye'de yetkililer 'yağda sorun yok' dese de vatandaş market raflarına hücum etti. Ayçiçek yağıyla ilgili gelen son haber yine endişe yarattı.



Ayçiçek yağlarının fiyatı son dönemde gündem olduğu kadar tarihin hiçbir döneminde bu kadar gündem olmamıştır. Ayçiçek yağlarında son iki aydır yaşanan fiyat artışları vatandaşın neredeyse her gün market raflarındaki ayçiçek yağının fiyatlarında zam var mı diye BİM, ŞOK, A101 başta olmak üzere zincir marketlerin fiyat kataloglarına ve fiyat listesi haberlerini kontrol etmesine neden oldu. Türkiye'de 17 Mart itibarıyla Rusya limanlarından tankerlerle yola çıkarılıp getirilen 6 tonu aşkın ayçiçek yağı iç pazara sürüldü. En yetkili isim olan Cumurbaşkanı Erdoğan, 'Piyasada ayçiçek yağıyla ilgili bir sorun yokken bazıları fiyatlar ve stoklar üzerinden spekülasyon yapmak suretiyle fırsatçılık yapmaya kalktı ama biz tedbirimizi aldık gerekeni yaptık. Bu tarz spekülatif haberlere itibar etmeyin" çıkışı yaptı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön