24 / 04 / 2024

Ayçiçek yağında büyük tuzak! Fiyatlar artınca ortaya çıktı! İşte 10 Mayıs 2022 fiyat listesi

Ayçiçek yağında büyük tuzak! Fiyatlar artınca ortaya çıktı! İşte 10 Mayıs 2022 fiyat listesi

Gıda fiyatlarındaki artışa paralel olarak sektördeki sahtecilikte artmaya başladı. Tüketici Başvuru Merkezi ayçiçek yağı, süt ürünleri ve zeytin yağına ilişkin çarpıcı bir iddiada da bulundu. 



Tüketici Başvuru Merkezi artan fiyatlarla birlikte gıda sahteciliğindeki artışında arttığına dikkat çekti. Tüketici Başvuru Merkezi Gıda Komisyonu Üyesi Nurten Sırma konuya yönelik, "Hayat pahalılaştıkça sahteciliğinde mühendisliği yapılıyor. Sahtecilik mühendisliği çok sıkıntılı. Aslında kanserojen olan bir yağ, yanık ve dolayısıyla kimyası bozulmuş bir yağ. Bunu filtre ederek yine ham yağla karıştırarak sanki taze bir yağmış gibi piyasaya sürülmesi gibi bir sahtecilik bu. Şu an bizim de şaşırdığımız bir gündem hakikaten" diye açıklama yaptı.

Ayçiçek yağı ile ilgili kritik detay ortaya çıktı! Ayçiçek yağı fiyatları artacak mı? İşte 7 Mayıs 2022 fiyat listesi..

ZEYTİNYAĞINDA BÜYÜK TEHLİKE

NTV'de yer alan habere göre; fiyatı artan zeytinyağının da sahtecilerin radarında olduğunu söyleyen Sırma "Zeytinyağının içinden bir miktarını çalıp içerisine diğer yağlar, ayçiçek yağı, koza yağı, palm yağı gibi yağlar koyabiliyor" dedi.

Süt ürünlerine yüzde 30 zam geliyor! Peynir, tereyağı, yoğurt fiyatları artacak! İşte 9 Mayıs 2022 fiyat listesi

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNEDE YAPILIYOR

Süt ve süt ürünlerinde de tehlikenin büyük olduğunu iddia eden Nurten Sırma "Piyasada kesik süt diye tabir edilen aslında bozulmaya yüz tutmuş böyle pıhtı pıhtı olan sütlerin içerisine asitik düzenleyici atılarak taze süt görüntüsü verilip hatta bundan süt ürünleri de yapılabiliyor. Ondan yapılan yoğurdun içine jelatin katılabiliyor. Jelatini yoğunluk versin kıvam arttırsın diye koyuyorlar" dedi. Peki zincir merketlerde bu ürünlerin fiyatları ne kadar? İşte A101, Migros ayçiçek yağı, zeytinyağı ve süt fiyat listesi...


Geri Dön