20 / 04 / 2024

Ayçiçek yağının market rafındaki fiyatını gören şaşkına döndü! Hepsi de yerli marka 3,5 euro

Ayçiçek yağının market rafındaki fiyatını gören şaşkına döndü! Hepsi de yerli marka 3,5 euro

Ayçiçek yağının Türkiye'de market raflarındaki artışı sonrası stoklara takviye yapılırken Avrupa'da satılan yerli marka ayçiçek yağlarının market rafındaki satış rakamı görenleri şaşkına çevirdi.



Ayçiçeği yağında dünyanın en büyük ithalatçısı olan Türkiye’nin üretimi tüketiminin ancak yarısını karşılayabiliyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Haziran 2021’de hazırlanan ayçiçeği raporu, adım adım gelmekte olan krizi haber vermiş; raporda 'Türkiye’nin ayçiçeği yağı ithalatı 2030’da 1 milyon tonu aşacak' denilmişti.

AVRUPA'DA TÜRK MALI AYÇİÇEK YAĞI 3,5 EURO

Türkiye'de 200 lirayı aşan 5 litrelik ayçiçek yağı fiyatı ise vatandaşın cüzdanlarını zorlamaya devam ediyor. Türkiye'de yaşanan krizle birlikte aynı sorunu yaşayan Avrupa ise halkına ayçiçek yağını mümkün olan en ucuz seviyeden veriyor. Sosyal medyada yayınlanan bir videodaki görüntülerde Türk markası yerli ayçiçek yağlarının market rafında 3,5 euroya satıldığı görüldü. Görüntüler izleyenlerin morallerinin bozulmasına neden oldu. Türkiye'de pahalı olup da Avrupa'da 3,5 euroya satılabilen ayçiçek yağının fiyatının Türkiye'de neden bu kadar yüksek olduğu sorusu ise cevabını bulamadı.

https://emlakkulisi.com.tr/aycicek-yagi-seker-un-et-sut-makarna-pirinc-bulgura-devlet-destegi-mi-geliyor-20-urunde-sabit-fiyat-iddiasi/700747

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön