29 / 03 / 2024

Aydın Baruş Pütürge'deki ağır hasarlı binaları inceledi!

Aydın Baruş Pütürge'deki ağır hasarlı binaları inceledi!

Malatya Valisi Aydın Baruş, merkez üssü Elazığ Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremde zarar gören Malatya Pütürge'de incelemeler yaptı.




Malatya Valisi Aydın Baruş, merkez üssü Elazığ Sivrice olan 6,8 büyüklüğündeki depremde zarar gören Pütürge ilçesindeki kırsal mahallelerde incelemeler yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Aydın Baruş, depremde zarar gören vatandaşların sıkıntılarını dinlemek ve bu sıkıntılara çözüm üretmek amacıyla mahalle ziyaretlerini sürdürdü.

Pütürge'ye bağlı Poskıran, Pazarcık, Bölükkaya, Karşıyaka ve Tepehan mahallelerini ziyaret eden Baruş, muhtarlardan da konu ile ilgili bilgi aldı.

Mahallelerde bulunan hasarlı, ağır hasarlı ya da yıkık binaları inceleyen Baruş, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanıp karşılanmadığını denetledi.

Depremzedelere dağıtılan yardımları alanda takip eden Vali Baruş, vatandaşların sorunlarını da dinledi.

Pütürge ilçesi Aktarla Mahallesi'nde depremde ağır hasar gören konutunda eşyalarını koyduğu çadırı yanan Adem Orhan’ı da ziyaret eden Baruş, devletin depremzedelerin yanında olduğunu dile getirdi.

Vali Baruş’un mahalle incelemelerine Vali Yardımcısı Güher Sinem Büyüknalçacı, Pütürge Kaymakamı Recep Aydın, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Mustafa Türker de eşlik etti.

 

Malatya'da ağır hasarlı evler kontrollü şekilde yıkılıyor!


Geri Dön