19 / 04 / 2024

Aydın Büyükşehir, otel ve 2 spor salonunu hastaneye dönüştürüyor!

Aydın Büyükşehir, otel ve 2 spor salonunu hastaneye dönüştürüyor!

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, koronavirüsle mücadele kapsamında Zincirli Han Oteli’nin karantina hastanesine, 2 adet spor salonunu da sahra hastanesine dönüştürüleceğini açıkladı...



Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, sağlık sistemindeki yoğunluğu önlemek hedefiyle Zincirli Han Oteli’ni karantina hastanesi ve 2 adet spor salonunu da sahra hastanesi olarak kullanmak üzere altyapı çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Sözcü'de yer alan habere göre; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) sonra Aydın Büyükşehir Belediyesi de karantina ve sahra hastanesi yapılacağını duyurdu. 

“GÜN DAYANIŞMA, GÜN DESTEK GÜNÜ”

Konuya ilişkin açıklamayı sosyal medya hesabından yapan Çerçioğlu, "Gün dayanışma, gün destek günü! Sağlık sisteminde yaşanabilecek yoğunluğu önlemek amacıyla; Zincirli Han Otelimizi karantina hastanesi, 2 adet spor salonumuzu sahra hastanesi olarak kullanmak üzere altyapılarını hazırladık. Biz buradayız, siz de lütfen evde kalın" dedi.

SAHRA HASTANESİ NEDİR?

Sahra hastaneleri felâket mağdurlarına güvenli sağlık hizmetleri sunmak için önceden belirlenmiş, güvenli bölgelerde hastaların tedavisini sürdürmek için afetlerden sonra kurulan geçici hastaneler.
 


Geri Dön