29 / 03 / 2024

Aydın-Denizli otoyolunun 2 yıl içinde hizmete açılması planlanıyor!

Aydın-Denizli otoyolunun 2 yıl içinde hizmete açılması planlanıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Aydın-Denizli otoyoluyla ilgili olarak, “En kısa zamanda ihale sürecini tamamlayıp bitirdikten sonra inşallah bütün hedefimiz 2 yıl bitmeden bu yolu hizmete açmaktır.” diye konuştu.



Aydın'daki programı kapsamında ilk olarak Aydın Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, daha sonra geçtiği AK Parti İl Başkanlığında gerçekleştirdiği konuşmada, Türkiye ve dünyanın Kovid-19 salgınıyla mücadele ettiğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Bakan Adil Karaismailoğlu, bakanlığa bağlı şantiyelerde koronavirüse  yönelik her türlü tedbirin alındığını ve projelerin devam ettiğini, bu projelerden Aydın-Denizli otoyolu ihalesinin de başarılı bir şekilde yapıldığını söyledi.

İhaleye çok değerli firmaların ilgi gösterdiğini belirten Adil Karaismailoğlu, sözlerine şu şekilde devam etti:

"Yani böyle bir salgın sürecinden sonra ülkeler kendi ekonomilerini bile sorgularken, ülkemizdeki böyle büyük bir ihaleye bu kadar ilginin gösterilmesi, ülkemizin büyüklüğünün ve ülkemizin değerinin bir sonucudur. Otoyolumuzun şu an ihalesi tamamlanmış bulunmaktadır. Prosedürleri tamamlıyoruz. En kısa zamanda ihale sürecini tamamlayıp bitirdikten sonra inşallah bütün hedefimiz 2 yıl bitmeden bu yolu hizmete açmaktır.”

Karaismailoğlu, projenin Aydın’ın değerine değer katacağını dile getirererek, "Aydın-Denizli bölgesindeki üretime ve istihdama, turizme, tarıma ve ihracata büyük katkısı olacak bir proje. Bizim ulaşım ve altyapıdaki projelerimizi sadece bir yatırım olarak görmemek lazım. Yani burada bir birim harcama yapıyorsak, onun gelişi belki on birim, yirmi birim oluyor. Çünkü artı değerleri çok fazla. O yüzden bizim projelerimiz çok değerli. Gittikleri her yere bizim projeler canlılık getiriyor, hayat getiriyor. Orada yaşayanların yaşam kalitesini, yaşam standardını yükseltiyor." dedi.

Adil Karaismailoğlu daha sonra AK Parti Aydın Milletvekilleri Metin Yavuz, Mustafa Savaş, Rıza Posacı, Bekir Kuvvet Erim ve AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen'le inşaatı süren Ortaklar-Selçuk kara yolunu inceledi.

 

Aydın-Denizli otoyolu için 11.9 milyar TL'lik teklif!


Geri Dön