25 / 04 / 2024

Aydın İncirliova'daki Kültür Park'ın tesisleri yıkılacak!

Aydın İncirliova'daki Kültür Park'ın tesisleri yıkılacak!

Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararı ihaleler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, Aydın'ın İncirliova ilçesinde yer alan Kültür Park'taki tesislerin yıkım kararına ilişkin soru önergesi hazırladı. Sezgin, sorusunun Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

İYİ Parti'li Sezgin, ''Bu yılın Temmuz ayında, Aydın'ın İncirliova ilçesine gerçekleştirdiğiniz program kapsamında, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Celbek'in teklifi üzerine, İncirliova Belediyesi tarafından işletilen ve Milli Emlak Müdürlüğü'ne ait Kültür Park'ı ziyaret ederek, "İşletmeler ve düğünle ilgili şeyleri kaldırın buradan. Burayı, yeşil alana çevirelim.” ifadelerini kullandığınız basına yansımıştır. 
İncirliovalıların ve yakın mesafedeki Aydınlıların geniş şekilde istifade ettikleri Kültür Parkı'nın sunduğu imkanların daraltılması sonucunu veren bu durum, Aydınlı hemşehrilerimin haklı şikayetlerine neden olmaktadır'' diye konuştu.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin'in soruları:
1) Ekonomik koşulların giderek ağırlaştığı ve kriz ortamının arttığı bir dönemde,  vatandaşın uygun maliyetle düğün yapabildiği bu salonun ve uygun maliyetli hizmet  sunan işletmelerin yıkılmasının amacı nedir?

2) Kararınızda, inşaat ve hafriyat sektörlerinde iş yapan AK Parti İlçe Başkanı’nın tavsiye  ve önerisinin payı olmuş mudur?

3) Söz konusu karar, ziyaretiniz sırasında mı alınmıştır yoksa İl Müdürlüğünüzce daha  önceden bu yönde herhangi bir çalışma hazırlanmış mıdır? 4) Kültür Park arsasındaki tesislerin yıkılmasının ardından, imar planı değişikliği yoluyla  arsanın başka bir şirkete satışı/kiralanması gibi bir planınız mevcut mudur? 5) Bu alanın müstakbel kullanımı hususunda, ilçede yaşayan vatandaşların görüşleri  alınacak mıdır? 
 


Geri Dön