18 / 04 / 2024

Aydın Karacasu Otogarı imara aykırı mı?

Aydın Karacasu Otogarı imara aykırı mı?

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Karacasu’ya yaptıracağı otogar için imara aykırı projeyi uygulamaya başlayınca, olan vatandaşa oldu. Vatandaşın evindeki banyo, mutfak ve tuvaletteki havalandırma pencerelerinin önüne duvar örüldü




Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin imar planına aykırı şekilde projelendirdiği Karacasu ilçesindeki otogar inşaatı, vatandaşı mağdur etti. Selahattin Topçu, 30 yıl önce yaptırdığı evinin bitişiğine inşa edilen otogar nedeniyle evinin havalandırma ve mutfak pencerelerinin tamamen kapandığını belirterek, valiliğe şikayette bulundu.


"Karanlığa gömüldük" 


Karacasu'da yaşayan 76 yaşındaki Topçu'nun evinin altında dükkan ve kiracıların bulunduğu alandaki otogarın yenilenmesi için Büyükşehir Belediyesi çalışma başlattı. Projeyi hazırlayan belediye, 7 Eylül'de ihaleyi yapıp firmaya yer teslimi yaptı. İmar planında birleşik nizam olmayan otogar inşaatı, birleşik nizam olarak inşa edilmeye başlandı. Otogar inşaatı nedeniyle evinin ilk katındaki havalandırma penceresi tamamen kapanan Selahattin Topçu, evinin karanlığa gömülmesine isyan etti.


Mağdur olduğunu belirten Topçu, "Karacasu Otogarı'nın bitişiğinde zemin katta yan yana iki dükkan, üstte de 3 dairem var. 3 oda bir mutfaktan oluşan evlerimin her katında ikişer tuvalet ve banyo var. Evlerde şu an kiracılar oturuyor. Ben burayı belediyeden izin alarak 30 yıl önce yaptırdım.

Otogardan tarafa pencere koydurdum. Şimdi yapılacak olan otogar pencereleri kapatacak. Banyo ve tuvaletin havalandırmaları olduğu gibi kapanıyor. Kokudan nasıl durulacak o evde? Mutfak tek pencereli. O da kapanınca zindan gibi olacak" dedi.


Müteahhide 'devam et' demişler


Otogar inşaatının imar planına aykırı olmasına rağmen başlatıldığını kaydeden Topçu, "Derdimi anlatmak için sordum soruşturdum bana 'Burayı Büyükşehir yapacak' dediler. Benimle kimse konuşmadan inşaat başladı. Müteahhit, havalandırma için 'Planda müsaade ederlerse orada bir boşluk bırakabiliriz' dedi. Otogar için 'birleşik nizam hakkımız var' diyorlar. Göz var izan var. Kaç yıl önce yaptık binayı. O zaman bitişik nizam değildi de bugün mü oldu? Ben Valiliğe şikayet ettikten sonra iki üç gün inşaatı durduruldu. Büyükşehir yetkilileri incelemelerin ardından 'devam et' demiş müteahhide. Şimdi devam ediyor" diye konuştu.



Yeni Asır


Geri Dön